01 / 05 / 2024

1958 yılında Beşiktaş'ın imarı için 4 milyon liralık istimlak yapılacakmış!

1958 yılında Beşiktaş'ın imarı için 4 milyon liralık istimlak yapılacakmış!

1958 yılında Belediye Meclisi'nin yaptığı toplantıda muhtelif imar mazbataları kabul edilmiş, Beşiktaş'ın imar planı da uygun görülmüş. Beşiktaş'ın imarının gerçekleşmesi için, dört milyon lira tutarında istimlake ihtiyaç görülmekteymiş.



İstimlak edilecek her binanın parası peşin olarak ödenecek.


Beşiktaş'ın imarı için yapılacak istimlak 4 milyon lirayı buluyor.


  Belediye Meclisi, dün öğleden sonra fevkalade bir toplantı yapmıştır. Toplantıda, muhtelif imar mazbataları kabul edilmiş, Beşiktaş imar planı da uygun görülmüştür.

  Bu arada söz alan azalar, bundan sonra yapılacak istimlakler için evvela ödenecek paranın temin edilmesini istimlak işine de ancak bundan sonra başlanmasını istemişlerdir. Bu istek muvafık görülmüş ve karara bağlanmıştır.

  Beşiktaş'a ait imar planının tahakkuku için dört milyon lira tutarında yeni bir istimlake ihtiyaç görülmektedir. 

  Kuştepe semtindeki elektrik tesislerinin tamamlanması için gereken 50 bin liralık tahsisatın temini, temizlik amelesine öğle yemeğinden başka, akşam yemeği verilmesi durumlarının da ıslahı istenmiş, bu istek de kabul edilmiştir. Üyelerden biri, amele kelimesinin üzerinde durarak bu tabiri tenkit etmiş ve Türkiye'de amele yoktur, işçi vardır. Bu tabirin kullanılmamasını rica ederim, demiştir.

  Bundan sonra, Şehir Tiyatrosu'nun dağıtacağı parasız davetiye miktarı hakkında verilen mazbata ve müzakere kabul edilmiştir.


(1958 yılında Reşat Altın 161 liraya satılmaktaymış.)


Hürriyet Gazetesi 5 Kasım 1958



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön