29 / 04 / 2024

1959 yılında araba vapurları 24 saat çalışacakmış!

1959 yılında araba vapurları 24 saat çalışacakmış!

1959 yılında mevcut araba vapurları ihtiyacı karşılamadığı için, Sirkeci-Kadıköy hattı 24 saat çalışacakmış. Bu hattan sadece kamyon ve otobüsler nakledilecekmiş. Kabataş'tan ise yalnız binek araçlar nakledilecekmiş.



Sirkeci - Kadıköy arasında 24 saat araba vapuru çalışacak


Kabataş'tan yalnız binek otoları geçecek.


  Bu yıl iki yaka arasında işleyen araba vapurları ihtiyaca kafi gelmediğinden işletme yeni vapur temin edilene kadar, elde mevcut bütün gemileri servise koymaya karar vermiştir. 

  Diğer taraftan Kabataş Meydanı'nı dolduran otomobil ve kamyonların kuyruğu bir yandan Tophane'ye, diğer yandan Beşiktaş'a doğru uzadığından, caddeleri dolduran vasıtalar kara trafiğini de aksatmaya başlamış bu durum karşısında Trafik Müdürlüğü'nün Şehir Hatları Müdürlüğü'yle yaptığı temaslar sonunda, Sirkeci ile Kadıköy arasında daimi şekilde araba vapuru çalıştırılması uygun görülmüştür. 

  Bugünden itibaren başlayacak olan seferler kalabalık saatler 30-45 dakikada bir, diğer saatlerde saatte bir yapılacaktır. 24 saat aralıksız şekilde çalışacak olan bu hattaki araba vapurları sadece kamyon ve otobüs nakledecek, Kabataş'tan da otolar geçecektir.  


1959 yılında araba vapurları 24 saat çalışacakmış!


GENİŞLEYECEK: Üsküdar Araba Vapuru İskelesi'nin inşaatı ilerlemektedir. Yeni iskele tamamlandıktan sonra, araba vapuru seferleri daha sık yapılacaktır. Resimde iskele inşaatı görülüyor.


Hürriyet Gazetesi 14 Temmuz 1959



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön