29 / 04 / 2024

1964 yılında iki trafik geçidinin inşası başlayacakmış!

1964 yılında iki trafik geçidinin inşası başlayacakmış!

1964 yılında, trafik tıkanıklığını önlemek için Unkapanı'nda Unkapanı Geçidi, Kararköy'de ise yeraltı geçidi inşa edilecekmiş. Yonca yaprağı biçimindeki Unkapanı Geçidi 4 milyon liraya mal olacakmış.



2 TRAFİK GEÇİDİNİN İNŞASI DA BAŞLIYOR.


Trafik tıkanıklığını önlemek için Unkapanı'nda Yonca Yaprağı, Karaköy'de de yeraltı geçidinin inşaatına ay başında başlanıyor.


UNKAPANI'NDA trafik çatışmasını önleyecek Yonca Yaprağı ile Karaköy yaya altgeçidinin inşasına mart başında başlanacaktır.

  Ankara'dan dönen Belediye Başkanı Haşim İşcan dün imar, fen işleri, imar planlama müdür ve müdür yardımcılarıyla bir toplantı yapmıştır. Toplantıda Karaköy yaya alt geçidi ve Unkapanı Yonca Yaprağı inşasına ait proje ve maketler üzerinde bilgi alan Belediye Başkanı,


1964 yılında iki trafik geçidinin inşası başlayacakmış!


 her ikisinin de, inşasına mart ayında başlanması için ilgililere direktif vermiştir.

  Unkapanı'nda Atatürk Köprüsü'nün bitiminden itibaren Saraçhane'ye doğru olan yolun 250 metrelik kısmı toprakla doldurulmak suretiyle yükseltilecek ve bir kısmı beton ayaklar üzerine alınacaktır. Eminönü'nden Eyüp istikametine giden yol beton ayaklar üzerine alınan üstteki yolun altından geçecektir. Geçidin yüksekliği 4 metre 60 santim, genişliği de 50 metre olacaktır.

  Üstteki Saraçhane - Atatürk Köprüsü yolu, alttaki Eminönü - Eyüp yoluna Yonca Yaprağı denen hafif kavisli altı tali yolla bağlanacaktır.

  Yapılan hesaplara göre 4 milyon liraya inşa edilecek olan Yonca Yaprağı Unkapanı'nda bugünkü trafik karışıklığını tamamen giderecektir.

  500 bin liraya yapılacak olan Karaköy Yaya Altgeçidi'nin 4 giriş ve çıkış yeri olması kararlaştırılmıştır. İçinde 30 dükkanın bulunacağı Karaköy altgeçitinin giriş çıkış yerleri olarak Baylan Pastanesi'nin önü, Tünel'in yanındaki otopark, Karaköy Palas'ın önü ve Ziraat Bankası'nın ilerisindeki otopark tespit edilmiştir.


(1964 yılında Reşat Altın 141 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 19 Şubat 1964



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön