28 / 04 / 2024

1978 yılında 3. Ahmet Çeşmesi'nin çevresi kafeterya yapılmış!

1978 yılında 3. Ahmet Çeşmesi'nin çevresi kafeterya yapılmış!

1978 yılında Üsküdar Meydanı'ndaki tarihi 3. Ahmet Çeşmesi'nin çevresine kafeterya yapılmış. Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan habersiz tarihi çeşmenin kenarına kurulan kafeteryanın yapımına kim tarafından izin verildiği öğrenilememiş.



1978 yılında 3. Ahmet Çeşmesi nin çevresi kafeterya yapılmış!


ANITLAR YÜKSEK KURULU'NUN HABERİ YOK


3. Ahmet Çeşmesi'nin çevresindeki kafeteryanın izinsiz yapıldığı öne sürüldü


  İSTANBUL'un önemli tarihsel yapıtlarından III. Ahmet Çeşmesi'nin çevresine kurulan kafeteryanın Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan izin alınmaksızın yapıldığı öğrenilmiştir.

  Turistlerin ilgisini çeken böyle bir yapıtın kenarına kurulan kafeteryanın, III. Ahmet Çeşmesi'nin tüm güzelliğini ve önemini yitirmesine kim tarafından izin verildiği öğrenilememiştir.

  Yüksek Anıtlar Kurulu üyeleri, ''Böyle bir tarihi yapının değerini yitirtecek derecede kötü bir şekilde kafeteryanın yapımı için bizden izin alınması gerekirdi. Haberimiz dahi olmadan işletilmeye başlanmış'' demişlerdir.

  Tarihi bir değere sahip bulunan III. Ahmet Çeşmesi, turistlerce ilgi ile izlenirken, etrafının temiz ve bakımlı tutulması da dikkati çekmektedir. Kurul üyeleri, temizliğinin Belediye tarafından yapılması gerektiğini, kafeterya izninin Yüksek Anıtlar Kurulu'ndan alınmasının şart olduğunu yinelemişlerdir.


Milliyet Gazetesi 25 Temmuz 1978



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön