13 / 05 / 2024

tarihi İstanbul Çeşmeleri

tarihi İstanbul Çeşmeleri

1978 yılında Üsküdar Meydanı'ndaki tarihi 3. Ahmet Çeşmesi'nin çevresine kafeterya yapılmış. Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan habersiz tarihi çeşmenin kenarına kurulan kafeteryanın yapımına kim tarafından izin verildiği öğrenilememiş.

SGK borç yapılandırma devam ediyor mu? SGK borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

SGK borç yapılandırma işleminin gündemdeki konulardan biridir. Vatandaşlar borç yapılandırmasının ne zaman sona ereceğini sorguluyor. Mayıs ayına girilmesi ile birlikte son başvuru tarihi ygittikçe aklaşıyor. İşte detaylar!

İstanbul depremi için korkutan rapor: Sadece tarihi yarımadada 17 bin 976 yapı... Rakamlar peş peşe açıklandı! 

Beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili senaryolar ve açıklamalar peş peşe gelirken, İBB de konu ile ilgili harekete geçti. İstanbul depremi için korkutan rapor: Sadece tarihi yarımadada 17 bin 976 yapı... Rakamlar peş peşe açıklandı!

İstanbul TOKİ kura çekimi tarihi açıklandı mı? İlçe ilçe çekiliş sonuçları ne zaman belli olacak?

TOKİ Sosyal konut projesine başvuru yapanların gündeminde İstanbul TOKİ kura çekimi tarihleri yer alıyor. Peki, İstanbul TOKİ kura çekimi tarihi açıklandı mı? İlçe ilçe çekiliş sonuçları ne zaman belli olacak? İşte detaylar...

Murat Kayman, Akmerkez GYO Genel Müdürlüğü görevinden ayrılıyor!

Murat Kayman, 16 Mayıs 2022 tarihi itibariyşe Akmerkez GYO Genel Müdürlüğü görevinden ayrılıyor. Hakan Tümkaya'nın Akmerkez GYO Genel Müdürü olarak atanmasına karar verildi.

Benzin ve motorine bayram öncesi tarihi zam! Eğer bu iddia doğruysa...

Türkiye, Ocak ayında başlayan zam fırtınasının etkisinden ne yapsa çıkamıyor. Benzin ve mazota yılbaşından bu yana peş peşe gelen zamlar sürücülerin araçlarını çalıştırmaya korkar hale gelmesine neden oldu. Son iddia ise zam furyasının tuzu biberi oldu..

Hamvatan İstanbul E-Ticaret Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Hamvatan İstanbul E-Ticaret Ve Danışmanlık Limited Şirketi Esenyurt'ta 300 bin TL sermaye bedeli ile ensıeh Arabahmadı ve Jahangır Lotfıaeshaghı ortaklığında kuruldu.

Özel İstanbul Eğitim Hizmetleri Gayrimenkul Turizm Danışmanlık Şirketi kuruldu!

Özel İstanbul Eğitim Hizmetleri Gayrimenkul Turizm Danışmanlık Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Lilia Sebaha ve Souad Lekired tarafından kuruldu.

Tarihi Tophane Çeşmesi için önlem alınmalı!

Tophane Çeşmesi'nde yakılan ateş çeşmeye büyük zarar verdi. Uzmanlar konuyla ilgili önemle alınması gerektiğini savunuyor.

TOKİ İstanbul 50 bin konut kura tarihi belli oldu!

TOKİ İstanbul 50 bin konut kura tarihi belli oldu. Proje kapsamında İstanbul'da talep toplanan 5 projedeki 6 bin 300 konuta 318 bin 511 başvuru yapıldı. Peki TOKİ İstanbul 50 bin konut kura çekimi ne zaman? İşte TOKİ 50 bin konut kura tarihi İstanbul 2019...

Alquds İstanbul Eğitim Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alquds İstanbul Eğitim Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Dıana J.I. Abumandıl tarafından kuruldu. 

İstanbul Havalimanı mimarisi ile büyülüyor!

Cumhuriyetimizin 95. yılını kutladığımız 29 Ekim 2018 tarihi, İstanbul'da ilk etabı açılan mega havalimanı ile bir başka anlam kazandı. Dev açılışa çok sayıda davetli katıldı.

Zeytinburnu'na 200 yataklı hastane müjdesi!

Türk Kızılayı ve Zeytinburnu Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Zeytinburnu Polikliniği’nin açılışı yapıldı.

Lal Bahçe Başakşehir teslim tarihi!

İstanbul Başakşehir'de hayata geçirilen Lal Bahçe projesinde daireler 4 oda 1 salon olarak tasarlandı. Lal Bahçe Başakşehir teslim tarihi ne zaman?

tarihi İstanbul Çeşmeleri Haberi

tarihi İstanbul Çeşmeleri



ANITLAR YÜKSEK KURULU'NUN HABERİ YOK


3. Ahmet Çeşmesi'nin çevresindeki kafeteryanın izinsiz yapıldığı öne sürüldü


  İSTANBUL'un önemli tarihsel yapıtlarından III. Ahmet Çeşmesi'nin çevresine kurulan kafeteryanın Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan izin alınmaksızın yapıldığı öğrenilmiştir.

  Turistlerin ilgisini çeken böyle bir yapıtın kenarına kurulan kafeteryanın, III. Ahmet Çeşmesi'nin tüm güzelliğini ve önemini yitirmesine kim tarafından izin verildiği öğrenilememiştir.

  Yüksek Anıtlar Kurulu üyeleri, ''Böyle bir tarihi yapının değerini yitirtecek derecede kötü bir şekilde kafeteryanın yapımı için bizden izin alınması gerekirdi. Haberimiz dahi olmadan işletilmeye başlanmış'' demişlerdir.

  Tarihi bir değere sahip bulunan III. Ahmet Çeşmesi, turistlerce ilgi ile izlenirken, etrafının temiz ve bakımlı tutulması da dikkati...