12 / 05 / 2024

Üçüncü Ahmet Çeşmesi

Üçüncü Ahmet Çeşmesi

1978 yılında Üsküdar Meydanı'ndaki tarihi 3. Ahmet Çeşmesi'nin çevresine kafeterya yapılmış. Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan habersiz tarihi çeşmenin kenarına kurulan kafeteryanın yapımına kim tarafından izin verildiği öğrenilememiş.

Akademisyenler de kiralardan şikayetçi!

Meclis'te akademisyenlerin sorunları İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından gündeme getirildi. İşte ayrıntılar...

Ahmet Eşref Fakıbaba'dan çarpıcı öneri: TOKİ arsa satmasın, satarsa kooperatiflere satsın! 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, TOKİ ile ilgili çarpıcı bir öneriyi gündeme getirdi. İşte Fakıbaba'nın o açıklaması...

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan üçüncü çeyreğe ilişkin verilere göre Türkiye'de altına olan talep son 10 yılın rekorunu kırdı.

Nisan endeksi açıklandı! İhracatta büyüme devam ediyor

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat sahası İhracat alanı Endeksi Nisan'da 53,1 oranında meydana geldi. Endeks ard arda üçüncü ay eşik değer olan 50'nin üstünde kalarak ihracat iklimindeki iyileşmenin devam ettiğini gösterdi. 

Ahmet Cemal Dördüncü kimdir? Hangi okullardan mezun oldu? Ne iş yapar?

Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cemal Dördüncü kimdir? Ahmet Cemal Dördüncü daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Ahmet Cemal Dördüncü'nün eğitim hayatı nasıldı? İşte Ahmet Cemal Dördüncü`nün hayatına dair merak edilenler.

A101’e hayvanseverlere özel ürünler geldi! Zaman ayarlı mama kabı 400 TL, evcil hayvan su çeşmesi 300 TL...

A101’in 6 Nisan’dan itibaren başlayan indirimli ürünlere ilişkin aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi yayımlanırken, hayvanseverlere özel ürünler de uygun fiyatlarıyla satışa sunuluyor. İşte A101’in 6 Nisan tarihinden başlayan indirimli aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi...

Kolay parayla vedalaşmak metallerin canını yakıyor

Değerli metaller bu yılki iki önemli gelişmeyi derinden hissetti; Ukrayna’daki çatışma ve Fed’in parasal ve mali teşvikleri geri çekmeye başlaması. Paladyum Standardı 2022’ raporuna göre altın fiyatının 2023 üçüncü çeyreğe kadar 1.550 dolar/ons seviyesine gerilemesini beklediklerini belirtti. 

Dev kruvaziyer Bodrum'u yabancı turistle doldurdu

BM Dünya Turizm Örgütü'nün 2021 verilerine göre, dünyanın en çok turist alan ülkeleri sıralamasında Türkiye 4'üncülüğe yükseldi. Türkiye "fine dining" amacıyla seyahat edenlerin tercihi olma yolunda hızla ilerliyor. Son olarak Bodrum'a dev kruvaziyer yanaştı.

Radisson Hotel Group 250'yi aşkın otel anlaşması yaptı!

Dünyanın lider otel gruplarından Radisson Hotel Group, 2021’de EMEA bölgesinde 50'yi aşkın otel imzasına ve 30'a yakın açılışa ulaşarak EMEA portföyünde önemli genişleme adımlarıyla başarılı bir üçüncü çeyreğe imza attı.

Antalya Kepez'e millet bahçesi müjdesi!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez'e kazandırılacak yeni yeni eserler ve projeler kapsamında ilçeye yeni millet bahçesi inşa edileceğini açıkladı. 

Future Invest Global Proje Geliştirme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Future Invest Global Proje Geliştirme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 800 bin TL sermaye bedeli ile Tunç İnsel, Zafer Ergün, Ahmet Hamza Akıncı, Ahmet Şevket Kocaoğlu, Can Berkay Sporcu, Phılıppe Yves El Fassy ve Akın Algül ortaklığında kuruldu.

Kaçak kat çıkılan Pir Mehmed Çeşmesi’nde restorasyon tamamlandı!

Üzerine kaçak kat çıkılan, kitabesi ve su yalağı çalınan, büyük bir kısmı hilti ve balyoz darbeleriyle yıkımı gerçekleşen İstanbul Karaköy’de bulunan Pir Mehmed Çeşmesi’nde başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Kepez'e 21 dükkanlık sahaf çarşısı inşa ediliyor!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçe halkına verdiği sahaf çarşısı sözünü tuttu. Dokuma Sanat Sokağı'na 21 dükkanın yer alacağı sahaf çarşısı yapılıyor. 

Üçüncü Ahmet Çeşmesi Haberi

Üçüncü Ahmet Çeşmesi



ANITLAR YÜKSEK KURULU'NUN HABERİ YOK


3. Ahmet Çeşmesi'nin çevresindeki kafeteryanın izinsiz yapıldığı öne sürüldü


  İSTANBUL'un önemli tarihsel yapıtlarından III. Ahmet Çeşmesi'nin çevresine kurulan kafeteryanın Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan izin alınmaksızın yapıldığı öğrenilmiştir.

  Turistlerin ilgisini çeken böyle bir yapıtın kenarına kurulan kafeteryanın, III. Ahmet Çeşmesi'nin tüm güzelliğini ve önemini yitirmesine kim tarafından izin verildiği öğrenilememiştir.

  Yüksek Anıtlar Kurulu üyeleri, ''Böyle bir tarihi yapının değerini yitirtecek derecede kötü bir şekilde kafeteryanın yapımı için bizden izin alınması gerekirdi. Haberimiz dahi olmadan işletilmeye başlanmış'' demişlerdir.

  Tarihi bir değere sahip bulunan III. Ahmet Çeşmesi, turistlerce ilgi ile izlenirken, etrafının temiz ve bakımlı tutulması da dikkati...