07 / 05 / 2024

2001 liraya emekli olmak mümkün! Üstelik evde durarak! Evinizden çıkmadan emekli olabilirsiniz

2001 liraya emekli olmak mümkün! Üstelik evde durarak! Evinizden çıkmadan emekli olabilirsiniz

Birçok insanın bildiğinin aksine ev kadınları da çalışan kadınlar gibi büyük kolaylıkla emekli olabiliyor. Peki, ev kadınlarının emekli olması için şartlar neler? Ev kadınları nasıl emekli olur? İşte detaylar…



EV KADINLARINA EMEKLİLİK BAŞVURUSU NASIL GERÇEKLEŞİR?

* Bunun için ilk olarak 'esnaf vergi muafiyeti belgesi' sahibi olmak gerekiyor.

* İkametgahın ait olduğu yerdeki vergi dairesine başvurularak dilekçe başvurusunda bulunuyor.

* Gerekli başvuru yapıldıktan sonra vergi dairesi çalışanları bir tarih veriyor ve eve gelerek yapılan ürünleri görüp duruma onay veren bir tutanak tutulması gerekiyor.

* Bu belgenin üç yılda bir yenilenmesi gerekiyor.

EV KADINLARINA EMEKLİLİK HESAPLAMASI NASIL YAPILACAK?

* Bu belgeyi alanlar kadınlar, Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurarak sigortalı da olabiliyor. 2021'de 28 gün üzerinden prim yatıran, 30 gün çalışmış sayılıyordu.

* Bu durum bu yıl ise 29 gün şeklinde prim yatıran kadın, 30 gün sigortalı çalışmış sayılıyor.

* Yeni asgari ücrete göre ise aylık prim tutarı 1. 547. 90 kuruştan, 2. 001. 70 kuruşa çıkarıldı.

* Ödeme yapılacak prim önümüzdeki yıl ise 30 günden hesap alınacak. Bu şekilde sigortalı olan kadınlar, hem sağlıktan faydalanacak hem de emeklilik olabilecek.

EV KADINLARININ EMEKLİLİK ŞARTLARI NELERDİR?

Ev kadınlarının vergi şartı zorunluluğu olmamasından yararlanabilmeleri ve sigortalı hale gelebilmeleri için aranan ilk şart; 18 yaşından büyük olmaları.

İşyeri açmaksızın dikiş, nakış, mutfak robotu, ütü gibi makine ve aletler haricinde sanayi tipi ya da seri üretim yapabilen makine ve alet kullanımı olmadan evinde üretim yapanlar kapsamda.

2001 liraya emekli olmak mümkün! Üstelik evde durarak! Evinizden çıkmadan emekli olabilirsiniz

EDİTÖR NOTU: Bu haber 8 Ağustos 2022 tarihinde saat 16.51'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,32 Türk Lirası, euro 18,37 Türk Lirası, altının gramı ise 1035 Türk Lirası değerinde.

Zam gelen evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım maaşı alabilmek için ne yapmak gerekiyor?

Bekçi olmak isteyenler muhteşem fırsat! İlköğretim mezunu olmanız yeterli! Bekçi olabilmeniz için yapılması gerekenler..

Ultra konforlu Seat Arona’ya 15 bin lira zam! İşte 8 Ağustos 2022 Seat Arona fiyat listesi…

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön