25 / 07 / 2024

2008 sonrası sigortalılar dikkat! 5 yıl erken emekli olabilirsiniz

2008 sonrası sigortalılar dikkat! 5 yıl erken emekli olabilirsiniz

Bağ-Kur prim şartları ile alakalı bütün gelişmeler vatandaşın merceğinde.  Şu an için 58 yaşında olan kadınlar ve 60 yaşında olan erkeklerin en az 9 bin prim günü ödemesi şartıyla emekli olabiliyorlar.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


SSK BAĞ-KUR FARKI

SSK'lıların emekli olma şanasları için 7 bin 200 prim günü ve kadınlar için 58, erkekler için ise 60 yaş koşullarına uygun olmaları lazım. Fakat, Bağ-Kur'luların emeklilik koşulları değişiktir. Bağ-Kur'da prim gün sayısı SSK'ya nazaran daha yukarı seviyede ayarlanmıştır ve kadınlar da erkekler de 9 bin prim günü vermesinin akabinden emekli olabilirler. Ayrıca, kadınlar için emekli olma yaşı 58 iken, erkekler için bu yaş sınırı 60'tır.

2008 sonrası sigortalılar dikkat! 5 yıl erken emekli olabilirsiniz

BAĞ-KUR'DAN SSK'YA GEÇİŞ SONRASI AYLIKLARA ZAM

Bağ-Kur sigortalıları, emeklilik için lazım gelen 25 sene ve 9 bin gün prim koşulunu yerine getirmelerine sadece 3.5 sene kalmış olsa bile, bu zamanı SSK'ya  geçerek bitirerek daha az prim ödeyip daha çok emekli maaşı alabilirler. Bu sebeple yapılacak düzenlemeyle beraber SSK ve Bağ-Kur arasındaki emeklilik koşulları ve hak kazanma şartları standart hale getirilecek ve değişik iş kollarında çalışanlar arasında bir adalet sağlanmış olacak. Ayrıca, SSK ve Bağ-Kur içindeki prim gün farkı da bitecek. Prim eşitleme işlemleri giriş tarihine göre farklılık gösterecektir. Bu düzenlemelerin yapılmasıyla beraber Bağ-Kur'luların SSK'ya geçiş yaparak emekli olmaları halinde emekli maaşlarında yüzde 15-20 seviyesinde artış öngörülmektedir.

Ziraat Bankası'ndan müjdeli haber geldi! 2000 TL’lik hediyeler hesaplara yatırıldı.. Hemen kontrol edin

2023 Nisan ayı aile destek ödemeleri yattı mı? Ne zaman hesaplara iletilecek?

Bakanlık müjdeyi verdi! Borcunuzu devlet ödeyecek


Geri Dön