26 / 05 / 2024

2021'de talep tam 4 kat arttı! Sipariş yağıyor…

2021'de talep tam 4 kat arttı! Sipariş yağıyor…

Emlak ve inşaat sektöründe son zamanlarda artan maliyetlerin ardından tüketiciler farklı alternatiflere yönelmeye başladı. Özellikle bu dönemlerde prefabrik evlere talep 4 kat artarken, en çok talep ise Marmara bölgesinden geldi.



Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının getirdiği ekonomik şartlar, emlak ve inşaat sektöründeki etkisini artırıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) konuya dair yayımladığı veriler, İnşaat Maliyet Endeksi'nin Aralık 2021 yılında 2020’nin aralık ayına göre; yüzde 67,74 arttığını gösterirken, konut satışlarının da önceki seneye nazaran yüzde 0,5 azaldığını belirtiyor. Birbirinin lokomotifi olarak bilinen emlak ve inşaat sektörlerindeki artan fiyatlar, alıcıların tercihlerini de değiştiriyor.

2021 de talep tam 4 kat arttı! Sipariş yağıyor…

Konuyla ilgili açıklama yapan yerli prefabrik yapı şirketlerinden Karmod'un CEO'su Mehmet Çankaya, dönemin şartlarının yanında salgınla birlikte insanların doğaya dönme arzusunun da eklenmesiyle birlikte prefabrik evlerin ilgi odağı olduğunu vurgulayarak, taleplerin son 1 sene içerisinde 4 kat arttığını söyleyerek, inşaat malzemelerinin fiyatındaki artışla beraber, bu dönemde prefabrik ev alanların yüzde 200 kazanç elde ettiğini kaydetti. 


Geri Dön