01 / 05 / 2024

2022'de vergi gelirlerinde rekor artış!  2022 vergi gelirleri ne kadar arttı?

2022'de vergi gelirlerinde rekor artış!  2022 vergi gelirleri ne kadar arttı?

Bu yılın ilk 11 aylık döneminde vergi gelirlerinde geçen yıla kıyasla yüzde 103 artış gösterdi. KDV ise ilk 11 ayda 522,4 milyar Türk Lirası’na ulaştı.



ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ YÜZDE 98 ARTTI

2022 yılında Özel Tüketim Vergisinde ise (ÖTV), 367,3 milyar lira tahsilata rakamı elde edildi. ÖTV gelirlerinde matrah değişikliği nedeniyle motorlu taşıtlardan alınan ÖTV 138,3 milyar lirayla 120,7'lik yüksek bir büyüme oranına ulaştı.

2022 de vergi gelirlerinde rekor artış!  2022 vergi gelirleri ne kadar arttı?

Aralık ayına kadar olan dönemde gelir vergisinde ise yüzde 59 artışa ulaşılarak, 314.5 milyar liralık gelir elde edildi. Aynı dönemde toplamda 15 vergi kaleminden 6'sında tahsilatta artış miktarı Kasım ayına gelindiğinde yüzde 84,3 gerçekleşen yıllık tüketici enflasyonunu aştı. Kurumlar vergisi, ithalde alınan KDV, Özel Tüketim Vergisi, Kambiyo Vergisi, Dijital Hizmet Vergisi ve Gümrük Vergisi dahil tahsilat oranları TÜİK tüketici enflasyonunu geçti.

Dünya devi bankada deprem! Milyarderler paralarını çekmek için bankaya koştular!

EYT’de kadınlar için o şart kalktı! EYT’de son durum ne? Kim, ne zaman emekli olacak?

Rekabet Kurulu’ndan soruşturma! 17 şirket mercek altında!

Düşler ülkesi” ABD vatandaşları da göç ediyor! Nereye gidiyorlar, neden gidiyorlar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön