19 / 05 / 2024

2023 Ocak kıdem tazminatı ne kadar? 7 yıllık tazminat ne kadar 2023?

2023 Ocak kıdem tazminatı ne kadar? 7 yıllık tazminat ne kadar 2023?

Kıdem tazminatı her çalışanların ilgilendiği konulardan bir tanesidir. Bundan dolayı pek çok soru sorulmaktadır. İşte detaylar!



KIDEM TAZMİNATI NEDİR?

Kıdem tazminatı, işverenin işçisine belli koşulların sağlanması halinde işyerinde çalıştığı sürece kazanmış olduğu kıdeminin karşılığı olarak ödenmiş olan tazminattır. İşçi çalıştığı işyerine ve işe yıllar boyunca emek verip, işverenin ticari işinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlar.

İşçinin bu sürekli ve düzenli çalışmasının karşılığında da, işyerinde geçirdiği süre içinde ölçü alınarak kendisine kıdem tazminatı ödenmektedir. Kıdem tazminatı, işçinin son almış olduğu ücrete yemek, yol, sosyal yardım bunlar konut, eğitim olabilir bunun gibi haklar da eklenerek, bulunan brüt ücretler üzerinden hesaplanarak da ödenmektedir.

2023 OCAK KIDEM TAZMİNATI NE KADAR OLUR?

Kıdem Tazminatı Tavanı Güncellendi. Kıdem tazminatının tavanı Devlet Memurları Kanununa göre en yüksek Devlet memuruna bir hizmet yılı içerisinde ödenecek azami emeklilik ikramiyesini geçmez. Buna göre 01/01/2023 ile 30/06/2023 döneminde uygulanacak. Kıdem tazminatı tavan fiyatı, 19.982,83 TL olmuştur.

KIDEM TAZMİNATI 1 YILLIK SÜRE NASIL HESAPLANIR?

Kıdem tazminatı, çalışanın işyerinde çalıştığı her bir sene süresi için, brüt ücretin 30 günlük tutarıdır. Bu 30 günlük ücret ise normal ücret ve çalışanın aldığı diğer menfaatlerden oluşmaktadır. Kaç yıl çalışılmış ise en son aldığı brüt ücret ile çalıştığı yıl çarpılarak sonuç net bir şekilde bulunur.

Ocak enflasyon rakamları geldi! Emekli ve memurlara Temmuz ayında ne kadar zam alacak? İşte emekliler…

Ev sahibi kiracıyı mahkemeye verirse ne olur? Ev sahibi kiracıyı mahkemeye verirse ne kadar sürer?


Geri Dön