12 / 05 / 2024

2023'ün ilk yarısında 4 milyar dolarlık mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı yapıldı!

2023'ün ilk yarısında 4 milyar dolarlık mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı yapıldı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı bu yılın ocak-haziran döneminde 4 milyar dolar şeklinde gerçekleşti.



Suudi Arabistan'a ihracat yüzde 5 bin 735 arttı

2023 yılının ilk yarısında sektörün 1 milyon dolardan fazla ihracat gerçekleştirdiği pazarlar arasında en yüksek artış yüzde 5 bin 735,1 ile Suudi Arabistan'da görüldü. Söz konusu bu ülkeye ihracat 1,03 milyon dolardan 60,04 milyon dolara çıktı.

Suudi Arabistan'ı yüzde 274,2 ile Letonya, yüzde 93,3 ile Belarus, yüzde 87,6 ile Ukrayna, yüzde 84,5 ile Afganistan, yüzde 82,6 ile Brezilya, yüzde 78,2 ile Rusya takip etti. Ayrıca Tacikistan ve Sırbistan'da ihracatın yüzde 50'den fazla arttığı ülkeler arasında yer aldı.

İhracatın en çok düştüğü ülkeler de yüzde 73,7 ile Guatemala (1,24 milyon dolar), yüzde 72,1 ile Kolombiya (1,93 milyon dolar), yüzde 64,4 ile Ekvator (1,44 milyon dolar) olarak açıklandı.

2023 ün ilk yarısında 4 milyar dolarlık mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı yapıldı!

"Yılın ikinci yarısında hız kesmeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz"

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Özkan konu ile ilgili olarak 2023'ün ilk yarısına ilişkin Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada 2023 yılına güçlü bir başlangıç yaptıklarını fakat Şubat ayında yaşadıkları ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremin kendilerini oldukça zorladığını belirtti.

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Özkan açıklamasında, "Asrnın felaketi olarak nitelendirilen depremden sonra üreticilerimizin toparlanması, tekrar ihracata yönelmesi derken 6 aylık süreç yoğun çalışmayla geride kaldı. Buna rağmen gerek üretim gerekse ihracat tarafındaki yoğun gayretlerle beraber ilk 6 ayda 4 milyar dolarlık ihracatı yakaladık. Yakaladığımız bu istikrarı ve enerjiyi yılın ikinci yarısında da sürdürerek hedefimize başarıyla ulaşmayı istiyoruz” diye konuştu.

Birçok sektör için yaz mevsiminin durgun geçtiğini fakat kendileri için hareketliliğin söz konusu olduğunu kaydeden İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Özkan, şöyle konuştu: "Özellikle düğün sezonunun açılmasıyla beraber iç ve dış piyasada mobilya tarafında bir hareketlilik meydana geldi. 2023 yılının ilk 6 ayında depremin dışında bayramlar ve resmi tatillerle çeşitli duraksamalar yaşadık. 2023'ün ikinci yarısı için daha rahatız, hız kesmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Uzak Ülkeler Stratejisi kapsamında özellikle sonbaharda olmak üzere Meksika'dan Moritanya'ya, Çin'den Senegal'e, Moskova'dan Körfez ülkelerine kadar dünyanın dört bir tarafındaki fuarlarda ya katılımcı ya UR-GE heyetleri ya da milli katılım şeklinde yer alacağız. Ülkelere yapacağımız bu çıkarmalar ile üreticiler de  yeni iş birliklerine de fırsat bulacaklar. Bu sayede geçtiğimiz senenin rakamlarını geride bırakarak 10 milyar dolarlık hedefimize ulaşmayı ümit ediyoruz."

İŞKUR resmen duyurdu! Bekçi alımları başladı! Bekçi olmak isteyenler hemen baksın! 

Türk otomotiv sektörünün yan sanayi ihracatı 7 milyar doları aştı!

Sıcaklar arttı, elektrik tüketimi rekor üstüne rekor kırdı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön