03 / 05 / 2024

2024 yılında içeceklere depozitolu ambalaj zorunlu olacak! Bakan Kurum açıkladı!

2024 yılında içeceklere depozitolu ambalaj zorunlu olacak! Bakan Kurum açıkladı!

Tek kullanımlık ambalajlı içecek devri sona eriyor. İçecek ambalajlarının dönüştürülme yoluyla ekonomiye kazandırılması için hazırlanan Depozito Yönetim Sistemin bu yıl içerisinde tamamlayacaklarını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2024 itibarıyla da depozito uy



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum , 2023 yılının "Sıfır Atık Yüzyılı" olacağını vurgulayarak, sıfır atık kapsamındaki projeleri kararlı şekilde yürütmeye devam edeceklerini söyledi.

Söz konusu projeye, 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlandığını hatırlatan Kurum, "Bu, atıkların dönüşümü konusunda başlatılan ve en büyük çevre projesine dönüşmüş bir anlayış. Aslında bu anlayış bir çatı proje olarak adlandırılabilir. Söz konusu çatı proje, hem Sıfır Atık Projemiz hem Sıfır Atık Mavi projemiz, plastik poşetlerin ücretlendirilmesi, depozito iade sistemi gibi çevreyi, doğayı merkeze alan anlayışla aslında bir yaşam kültürünü temsil ediyor" diye konuştu.

5 BİN DEPOZİTO TOPLAMA NOKTASI KURULACAK

Proje kapsamında Türkiye’nin depozito yönetim sistemine geçeceğini aktaran Kurum, 2023 yılında 2 bin depozito iade makinesi, 5 bin depozito toplama noktası aracılığıyla, en az 7 bin noktada hizmet vereceklerini söyledi.

2024 yılında içeceklere depozitolu ambalaj zorunlu olacak! Bakan Kurum açıkladı!

Bakan Kurum, ürünlerimizin barkodlu haliyle ihale süreçlerini başlattıklarını, bu yıl tüm bu sistemi bitirerek 2024 yılı itibarıyla da zorunlu hale dönüştüreceklerini kaydetti.

100 MİLYAR LİRALIK TASARRUF SAĞLANACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sıfır Atık Projesi'nin başlamasının ardından geri dönüşüm oranının bu yıl itibarıyla yüzde 27'ye çıktığını belirterek, depozito iade makinalarıyla beraber artık atığını tamamen dönüştüren bir ülke olma yolunda kararlı bir şekilde yüründüğünü bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön