08 / 07 / 2024

2024 yılında içeceklere depozitolu ambalaj zorunlu olacak! Bakan Kurum açıkladı!

2024 yılında içeceklere depozitolu ambalaj zorunlu olacak! Bakan Kurum açıkladı!

Tek kullanımlık ambalajlı içecek devri sona eriyor. İçecek ambalajlarının dönüştürülme yoluyla ekonomiye kazandırılması için hazırlanan Depozito Yönetim Sistemin bu yıl içerisinde tamamlayacaklarını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2024 itibarıyla da depozito uy



Bu kapsamda önemli kazanımlar olacağını belirten Bakan Kurum, enerjiden, israftan tasarruf elde edileceğini, ham maddelerin ise yeniden üretimde kullanılarak, üretime ve istihdama katkı yapılmış olacağını ifade etti. 

Bakan Kurum, “Bu proje kapsamında 100 milyar Türk lirası tasarruf ve 20 bin vatandaşımıza da doğrudan istihdam imkanı sağlamış olacağız. İklim değişikliği mücadelesine, şehirlerimizin daha yaşanabilir olması için katkı sunacak bu projeyi, 2023 itibarıyla artık adım adım tüm şehirlerimizde, ilçelerimizde uygulamaya geçirmiş olacağız" şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARLA EL BİRLİĞİ İÇİNDE

Sıfır Atık Projesi ve bu çerçevede depozito yönetim sisteminin pilot uygulamasının Kızılcahamam'da startının verildiğini vurgulayan Bakan Murat Kurum, bu uygulamanın  Türkiye’nin tüm ilçeleriyle, valileriyle bu yıl itibarıyla yaygın hale getirileceğini, vatandaşlarla el birliği içerisinde bu süreci yöneteceklerini kaydetti.

Otomobil devinden bomba haber! Citroen Türkiye’de mi üretilecek?

Sözleşmeli personel kadrosuna kavuşuyor!

 Öğretmenlerin ek ders ücretleri belli oldu mu? 2023’te ek ders ücreti kaç TL olacak?

Elinde altını olanlar müjde! İslam Memiş açıkladı! Satabilirsiniz!

“EYT nedeniyle satılık” furyası başladı!  Cep telefonunu satan da var, evine ilan açan da!

Cep telefonundan beyaz eşyaya hiç bir ihtiyacınızı ertelemeyin! Garanti Bankası'ndan kredi fırsatı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön