18 / 05 / 2024

23 ülke merkez bankasını kadınlara emanet etti!

23 ülke merkez bankasını kadınlara emanet etti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan'ın atanmasıyla dünyada merkez bankasını yöneten kadın sayısı 23’e çıkmış oldu. İşte detaylar!



2013 yılında kadınlar tarafından yönetilen merkez bankası sayısı 21’di. Şimdi bu rakam 2023 yılında 22 oldu. Son olarak da Türkiye’nin Merkez Bankası Başkanlığına Hafize Gaye Erkan’ın getirilmesi ile de bu sayı 23'ü buldu. Size şimdi diğer ülkelerin merkez bankası başkanlarını tanıtalım…

2019 yılında bu yana Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanlığını Christine Lagarde üsteleniyor. Ağustos 2012 yılından bu zamana kadar Sırbistan Merkez Bankasını Jorgovanka Tabakovic yönetiyor. 2008 yılından bu zamana kadar Aruba Merkez Bankası Başkanlığı görevini Jeanette Semeleer yapıyor.

2002 yılından bu zamana kadar Cayman Adaları Finansal Otoritesi Başkanlığı görevini Cindy Scotland yapıyor. Şili Merkez Bankası Başkanlığını 2022'den beri Rosanna Costa üstleniyor.

2021 yılından beri Demokratik Kongo Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığını Malangu Kabedi-Mbuyi yürütüyor. Honduras Merkez Bankası Başkanlığını 2022 yılından beri Rebecca Patricia Santos Rivera yapıyor.

2018 yılından bu zamana kadar Anita Angelovska Bejoska, Makedonya Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığını ve Nor Shamsiah Mohd Yunus 2018 yılından bu zamana kadar Malezya Merkez Bankası Başkanıdır.

Meksika Merkez Bankası Başkanlığını, 2022 yılından beri Victoria Rodriguez Ceja yürütüyor.  2022 yılından beri Norveç Merkez Bankası Başkanlığını Ida Wolden Bache yapıyor.

23 ülke merkez bankasını kadınlara emanet etti!

 Rusya Merkez Bankası Başkanlığını, 2013 yılından beri Elvira Nabiullina üstleniyor. 2011 yılından beri de Maiava Atalina Ainuu-Enari Samoa Merkez Bankası Başkanlığını yapıyor.

2018 yılından bu zamana kadar Catia Tomasetti, San Marino Merkez Bankası Başkanlığını yapıyor. Caroline Abel, 2012 yılından bu zamana kadar Seyşeller Merkez Bankası Başkanlığını üstleniyor. 2020 yılından bu yana da Nguyen Thi, Hong Vietnam Merkez Bankası Başkanlığını yapıyor. Elizabeth Genia 24 Ocak 2023'ten bu zamana kadar Papua Yeni Gine Merkez Bankası Başkanı ve Than Than Swe 2022'den bu zamana kadar Myanmar Merkez Bankası Başkanı olarak görevini yürütüyor.

Ev almak isteyenler buraya dikkat! Emlak balonunda beklenilmeyen kıpırdanma!

Elektrikli otomobillerin o sorunu çözüldü!

Hyundai büyük zammı duyurdu! İşte o modelin fiyatı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön