20 / 05 / 2024

25 yıl evli kalan ev hanımları dikkat! Emeklilik hayal değil!

25 yıl evli kalan ev hanımları dikkat! Emeklilik hayal değil!

Milyonlarca ev hanımı sigortadan emekli olma hayali kuruyor. ev hanımlarının beklediği müjdeyi SGK verdi. Peki ev hanımları hangi şartlarda emekli olabiliyor? İşte detaylar...



Emeklilik  artık hayal değil!

25 yıl evli kalan ev hanımları dikkat! Emeklilik hayal değil!

Sosyal Sigortalar Mevzuatında yapılan güncellemeler sayesinde sigortalı bir işte düzenli olarak faaliyet göstermeyen 30 günün altında eksik günle çalışanlarda emekli olma imkanı tanınmış durumda. Yasal düzenleme ile artık belirli bir iş hayatı olmayan kişiler içinde isteğe bağlı sigorta yaptırarak emekli olabilme imkanı sağlanıyor. Güncelleme yapılmadan önce 2008 senesinden önce kişiler hangi statüde bulunuyorlarsa o statüden isteğe bağlı sigorta yaptırarak yine o statüden emekli olma imkanı elde ediyorlardı. Fakat yapılan düzenlemelerin ardından isteğe bağlı sigorta yaptıran kişiler 4B yani Bağkur statüsündde yer alıyor ve bu olanakla emeklilik hakkı elde edebiliyorlar. Fakat isteğe bağlı sigortayı 30 günden az çalışıldığı ve eksik günlerini doldurmak amaçıyla için yaptıranların statüsü 4A yani SSK kapsamına dahil ediliyor.

İşte isteğe bağlı sigortaya başvuru koşulları şartları ve detayları...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön