20 / 05 / 2024

25 yıl evli kalan ev hanımları dikkat! Emeklilik hayal değil!

25 yıl evli kalan ev hanımları dikkat! Emeklilik hayal değil!

Milyonlarca ev hanımı sigortadan emekli olma hayali kuruyor. ev hanımlarının beklediği müjdeyi SGK verdi. Peki ev hanımları hangi şartlarda emekli olabiliyor? İşte detaylar...



Eko ayrıntıda yer alan ahbere göre, İstenilen şartlar şu şekildedir:

-Her ay prim ödemek
-18 yaşını doldurmuş olmak,
-Sigortalı olarak çalışmakla birlikte, ay içinde 30 günden az çalışmak ya da tam gün çalışmamak,
-Kanuna tabi statüler kapsamında zorunlu sigortalı olmayı gerektirecek şekilde çalışmamak
-Kendi sigortalılığı nedeniyle aylık bağlanmamış olmak
Bu koşulları sağlayan ev hanımları ödeyecekleri prim bedellerini kendileri belirleyerek isteğe bağlı sigortalarını başlatabilecekler. 

25 yıl evli kalan ev hanımları dikkat! Emeklilik hayal değil!

Prim, brüt asgari ücret ile bununların 7,5 katı arasındaki kazancın yüzde 32’si ödenir ve bu sayesinde kişi ayrıca sağlık hizmetlerinden de faydalanabilir. Bir dönem çalışıp eksik günlerini doldurmak isteyenlerin prim gün sayıları ilk sigorta yaptıkları tarihlerine göre belirlenir. Örneğin 30 Nisan 2008 tarihinden sonra isteğe bağlı sigorta yapan ev hanımları 9000 günlük primi doldurdukları tarihte prim şartını yerine getirmiş oluyor.

Erken emeklilikte son dakika müjdesi! Milyonların yüzü gülecek...

50 yaş altına emeklilik müjdesi! Resmen açıklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön