20 / 05 / 2024

2500 liraya kadar destek! Başvurular e-Devlet'ten

2500 liraya kadar destek! Başvurular e-Devlet'ten

Dar gelirli vatandaşlara yönelik devlet destekleri devam ediyor. Gözler doğal gaz destek ödemelerine çevrilirken başvuruda bulunan vatandaşlara 900 ila 2.500 TL aralığında destek ödemesi yapılıyor. Ayrıca özel şirket çalışanlarına işveren tarafından maaşlarına ek 1000 TL doğal gaz desteği sağlanıyor



DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca hayata geçirilen "Doğalgaz Tüketim Desteği" programından hanelerin faydalanabilmesi için, başvuru sahibinin şu şartları taşıması gerekmektedir;

• Türk vatandaşı olması,

• E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,

• Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,

• İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması

• Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,

• Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi

• Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,

• Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi

MAAŞA EK 1000 LİRA ISINMA YARDIMI NASIL ALINIR?

İşverenler tarafından çalışanlara yapılacak söz konusu ödemelerin istisna kapsamında değerlendirilmesi için elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık ödenmesi, aylık 1000 TL'yi aşmaması ve mevcut maaşa ek olarak verilmesi gerekiyor.

Isınma yardımı alabilmek için herhangi bir başvuru yapılmasına gerek bulunmuyor.

ZORUNLU OLMAYACAK!

Çalışanlara bu ödemelerin yapılması işverenler açısından zorunlu değil, tamamen isteğe bağlı. Bu nedenle tüm özel sektör çalışanları 1000 TL tutarındaki ısınma ve doğalgaz yardımından faydalanmayacak.

NE ZAMANA KADAR GEÇERLİ OLACAK?

İşverenler tarafından çalışanlara elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere 30 Haziran 2023 tarihine kadar mevcut ücretlerine ilave olarak yapılan aylık 1000 lirayı aşmayan ödemeler Gelir Vergisi'nden istisna olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön