30 / 04 / 2024

3. Havalimanı Eyüp'e değer katıyor!

3. Havalimanı Eyüp'e değer katıyor!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, İGA yönetim binasında düzenlenen iftarda Eyüp'te dünyanın en büyük havalimanının yapılmasının bölgeye prestij kattığını belirtti.



Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, bölgelerinde dünyanın en büyük havalimanının yapılmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, " Ramazan birliktir, kardeşliktir, paylaşmaktır. Eyüp Belediyesi olarak, bugünkü özel buluşmayla çevre köylerimizi, havalimanı çalışanlarıyla buluşturduk." dedi. 


Eyüp Belediyesi ve İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş'nin ev sahipliğinde İGA yönetim binasında düzenlenen iftar, üçüncü havalimanı çalışanlarıyla çevre köy halkını bir araya getirdi. 


Belediye Başkanı Aydın, dünyanın en büyük havaalanının şantiyesinde düzenlenen iftara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını vurgulayarak, bu yıl ramazan konseptini paylaşmak üzerine kurduklarını ve bu paylaşımın içinde hüzünden sevince kadar her türlü duygunun yer aldığını ifade etti.


Bölgelerinde dünyanın en büyük havaalanının yapıldığına vurgu yapan Aydın, şunları kaydetti: 


"Ortaya bir değer konuyor. Bu değere göre umutlarımız, sevinçlerimiz, heyecanlarımız var. Ülkemize çok büyük bir değer katılmasının gururu var. Dolayısıyla bu iftarda bunları paylaşalım istedik. Bölgedeki vatandaşlarımızla, bu emeği ortaya koyun işçilerimizi bir ramazan sofrasında bir araya getirmek istedik. Ramazanın zevkini, feyzini bu ortama taşımak istedik. Ramazan birliktir, kardeşliktir, paylaşmaktır. Eyüp Belediyesi olarak, bugünkü özel buluşmayla çevre köylerimizi, havalimanı çalışanlarıyla buluşturduk. Bizlere kapılarını açan İGA yönetimine de teşekkür ediyoruz. Temeli 7 Haziran 2014'te atılan ve bir bölümü Arnavutköy, bir bölümü Eyüp Belediyemizin ilçe sınırlarında olacak 75 milyon metrekare alana yayılan, dünyanın en büyük 3. Havalimanı hepimizi heyecanlandırmakta. Havalimanında toplam 6 pist olacak. 3. Havalimanı'nın açılmasıyla, milli gururumuz Türk Hava Yolları, 226 olan uçuş destinasyonunu 350'ye çıkaracak. Yıllık 150 milyon yolcu kapasitesi, 100 bin kişilik istihdam imkanı ile dünyanın en büyüğü olacak çalışmayı bir belediye başkanı olarak aşkla, heyecanla, gururla beklediğimi belirtmek istiyorum. Bu projenin 2023, 2053 ve 2071'in Türkiye'si yolunda atılmış en büyük adım olduğunu düşünüyorum." 


İGA Kurumsal İletişim Direktörü Gökhan Şengül de bölge halkıyla işçilerinin ramazan sofrasında bir araya gelmesinden mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Dünyanın en büyük havalimanını bu bölgede hayata geçiriyoruz. Bu önemli projeyi gerçekleştirdiğimiz bölge insanıyla ramazanda buluşmak bizlere de moral oldu." şeklinde konuştu.


Ak Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ise on bir ayın sultanı ramazan ayında Türkiye'nin en büyük projesini inşa eden işçilerle aynı iftar sofrasında bulunmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Ülkemiz birlik beraberlik içinde daima ileriye doğru yol alıyor. Bu anlamda başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.


AA


Geri Dön