07 / 05 / 2024

3M Türkiye’den TSSRF Tasarruf İnovasyon Yarışması’na destek!

3M Türkiye’den TSSRF Tasarruf İnovasyon Yarışması’na destek!

Yenilikçi binlerce ürün geliştiren 3M Türkiye, Türkiye’de yenilik geliştirme ve yatırımcılık kültürlerinin iyileştirilmesi ve de geliştirilmesini amaçlayan TSRRF Tasarruf İnovasyon Yarışması na sponsor olarak destek verdi.



İnovatif çözümleriyle hayatı kolaylaştıran ve yenilikçi binlerce ürün geliştiren 3M, 20-22 Haziran tarihleri arasında İstanbul Galata Rum Okulu’nda gerçekleştirilen TSRRF Tasarruf İnovasyon Yarışması’na sponsor oldu. ABD Diplomatik Temsilciliği ve Yaratıcı Fikirler Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen, Türkiye’de inovasyon ve yatırımcılık kültürlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesini amaçlayan etkinlikte, tasarım, mühendislik, mimari gibi farklı disiplinlerden yaklaşık 150 yaratıcı profesyonel ile farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin üst düzey yöneticileri, yatırımcılar, kanaat önderleri, sivil toplum liderleri bir araya geldi.


TSRRF Tasarruf İnovasyon Yarışması’nda, 48 saatlik süre içerisinde, “Tasarruf” ekseninde yazılım ve donanım prototipleri ile iş modelleri geliştirdi. 7’şer kişiden oluşan toplam 22 ekibin, şirketlerin kendilerinin sunduğu tasarruf problemlerine yaratıcı çözümler bulmak için çaba gösterdiği yarışmada, 4 ekip, 3M’in cam filmlerine ilişkin öneriler paylaştı.


3M Türkiye’nin farklı ürün grupları ve uzmanlık alanları ile destek olduğu etkinlikte, 20 Haziran Cuma günü, 18.30-20.30 saatleri arasında 3M Türkiye Elektronik ve Enerji İş Birimi Pazarlama Uzmanı Duygu Sehler, 3M’in cam filmleri hakkında bir sunum yaptı ve bu ürünlerin kullanımıyla enerji tasarrufuna nasıl katkıda bulunduğunu anlattı. 21 ve 22 Haziran tarihlerinde ise Endüstriyel Yapıstırıcılar Bölümü Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Teknik Müdürü Volkan Barutçu, 3M’in projeleri üzerinde çalışmayı seçen gruplara danışmanlık yaptı. Etkinliğin son günü olan 22 Haziran tarihinde, gerçekleştirilen sunumların ardından, aralarında 3M Türkiye Ülke Teknik Müdürü Dennis Lu’nun da yer aldığı, iş dünyasının tecrübeli isimleri ve kanaat önderlerinden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda birçok yaratıcı proje değerlendirildi.


3M Türkiye Ülke Teknik Bölümler Direktörü Dennis Lu yaptığı değerlendirmede, “Yaratıcılığın ve inovasyonun gücüne inanıyorum. 3M’de inovasyonun bir sınırı yok, solar filmlerimiz için verdiğimiz brief doğrultusunda projeler geliştiren 3 grubun çalışmaları da bana bunu gösterdi. 48 saat boyunca burada yaklaşık 150 yaratıcı profesyonel ile tasarruf ve inovasyon hakkında konuştuk. Tasarruf ve inovasyon kültürünü özümsememiz, bu zihniyeti sahiplenmemiz bu etkinliğin ötesinde bir şey. Bu etkinliğin ardından daha da fazla yaratıcı fikrin ortaya çıkacağına inanıyorum. Bize bu fırsatı verdiği için ABD Diplomatik Temsilciliği ve Yaratıcı Fikirler Enstitüsü’ne teşekkür ederiz” dedi.


3M hakkında


3M, 110 yılı aşkın süredir yeni fikirler geliştiriyor ve bu fikirleri dahiyane ürünlere dönüştürüyor. Tüm iş süreçlerinde inovasyonu temel alan 3M, 1987 yılından bu yana Türkiye’de hizmet veriyor; müşterilerinden ilham alarak yaratıcı çözümler üretiyor. Yıllık satış rakamı 31 milyar dolar olan ve 70 ülkede faaliyet gösteren 3M’in dünya çapında 89.000 çalışanı bulunuyor. Ayrıntılı bilgi için www.3M.com’u ziyaret edebilir ya da Twitter’da @3Mnews hesabını takip edebilirsiniz.


3M Türkiye hakkında


Dünyada 110 yılı aşkın süredir yeni fikirler geliştiren ve bu fikirleri dahiyane ürünlere dönüştüren 3M, 1987 yılından bu yana Türkiye’de, 400’den fazla çalışanı ile faaliyet gösteriyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin açıkladığı ilk 500 ihracatçı firma araştırmasında bu yıl 79 basamak birden yükselerek 396'ıncı sırada yer alan ve konumunu sağlamlaştıran 3M Türkiye, Çerkezköy’de kurulu üretim tesisinde Ar-Ge’ye sürekli yatırım yaparak, müşterileri için lokal çözümler üretiyor. Kişisel bakım, ev, hobi ve kırtasiye ürünleri, elektrik, elektronik, telekomünikasyon sistemleri, sağlık ürünleri, trafik güvenliği, grafik ve reklam çözümleri, işçi ve işyeri güvenliği çözümleri ve otomotiv, inşaat, kimyasal üretim gibi onlarca sektörde, endüstriyel ve kişisel ürünleriyle müşterilerine yaratıcı çözümler sunuyor.



Geri Dön