03 / 05 / 2024

500 bin doları Türkiye’de bankaya yatıran yabancıya vatandaşlık verilecek!

500 bin doları Türkiye’de bankaya yatıran yabancıya vatandaşlık verilecek!

Türk vatandaşlığına kabul şartlarında yapılan değişiklik bugünkü 31711 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki Türk vatandaşlığına kabul şartlarında hangi değişiklikler yapıldı?



 'Türk Vatandaşlığı Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'teki şartlar şu şekilde:

-En az 500 bin Amerikan doları ya da karşılığı döviz tutarında sabit sermaye yatırımı yaptığı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tespit edilen. En az 250 bin Amerikan doları ve karşılığı döviz tutarındaki taşınmazı tapu kayıtlarına 3 sene satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın aldığı ya da kat mülkiyeti ya da kat irtifakı kurulmuş, en az 250 bin Amerikan doları ve karşılığı döviz tutarı peşin olarak yatırılan ve tapu siciline 3 sene süreyle devir ve terkini yapılmayacağı taahhüdü şerh edilmek şartıyla noterde düzenlenmiş olan sözleşmeyle taşınmazın satışının vaat edildiği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tespit edilen.

500 bin doları Türkiye’de bankaya yatıran yabancıya vatandaşlık verilecek!

-En az 50 kişilik istihdam oluşturduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tespit edilen.

-En az 500 bin Amerikan doları ve karşılığı döviz tutarında mevduatı 3 sene tutma şartıyla Türkiye'de faaliyet gösteren bankalara yatırdığı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından tespit edilen.

-En az 500 bin Amerikan doları ve karşılığı döviz tutarında Devlet borçlanma araçlarını 3 sene tutma şartıyla satın aldığı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından tespit edilen. En az 500 bin Amerikan Doları veya karşılığı döviz tutarında gayrimenkul yatırım fonu katılma payı ve girişim sermayesi yatırım fonu katılma payını en az 3 sene elinde tutma şartıyla satın aldığı Sermaye Piyasası Kurulu tarafından tespit edilen kişiler.


Geri Dön