14 / 05 / 2024

500 liralık banknot geliyor iddiasının ardından düğmeye basıldı! Darphane ilk adımı attı

500 liralık banknot geliyor iddiasının ardından düğmeye basıldı! Darphane ilk adımı attı

Türkiye'de yükselen enflasyon karşısında TL'nin alım gücündeki düşüş ekonomi yetkililerinin yeni bir adım atmasına neden oldu. Gelen son dakika bilgisine göre tedavüle 500 TL'lik banknot ve 5 liralık madeni para basılacağı iddia edildi.



BOZUK PARA TAŞIMAK İÇİN İHALE DE İHALEYE ÇIKILDI

500 TL’lik banknot basılacağı bilgisinin dışında ayrıca tedavüldeki en küçük banknot olan 5 TL’lerin de madeni olacağı iddia edilmişti.

Darphane ayrıca yeni basılan bozuk paraların ambalajlaması için de ‘polietilen naylon rulo film’ alım ihalesini 12 Nisan 2022’de yaptı. Ancak ihaleye teklif veren şirket olmayınca iptal edildi. Cumhuriyet gazetesinin Ambalaj sanayinde yer alan şirketlerden aldığı bilgiye göre ‘polietilen naylon rulo film’ üretimden yeni çıkmış madeni paraların paketlenerek bankalara sevk edilmesinde kullanılıyor.

Türkiye'de 200 liradan sonra yeni para basılacak iddiası! 500 liralık banknotun görüntüsü paylaşıldı mı?

Emekli maaşları ve asgari ücrete zam değerlendirmesi! Vedat Bilgin yeni rakamları böyle duyurdu

Hükümetten emekli maaşlarına zam müjdesi! Bakan Bilgin en düşük maaşın ne olacağını açıkladı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön