06 / 05 / 2024

"500 TL'lik banknot basılacak" iddialarına Bakan Nebati'den cevap geldi!


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yüksek enflasyon sebebi ile 500 Türk Lirası banknot ve 10 Türk Lirası madeni para basılacağına ilişkin iddiaları inkar etti.



"500 TL lik banknot basılacak" iddialarına Bakan Nebati den cevap geldi!NELER OLMUŞTU?

10 Türk Lirası  madeni para olacak, 500 ve 1000 Türk Lirası değerinde banknotlar basılacak' iddiası gündem yarattı. Dün kamuoyunda geniş yankı uyandıran bu iddialar, sosyal medyada da en çok konuşulan konulardan biri oldu. Hükümetin kâğıt ve madeni paraları basma maliyeti sebebiyle böyle bir karar aldığı iddia edilirken, paraların kalıplarının bile hazır olduğu öne sürüldü.

Bu olayların öncesinde Cumhuriyet'e konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, "Bir ekmeğin 4-5 liraya satıldığı ülkemizde 1.5-10 ve 25 kuruşların tedavülden kalkması gerekiyor. MB bu paraların tedavülden kalkması, yeni 500 ve 1000 liralık kâğıt banknotların basılması, 2.5 lira, 5 lira ve 10 liranın demir para olması için çalışmalar yapıyor.” demişti.

Altını olanlar servetine servet katacak! Her dediği çıkan Selçuk Geçer'den flaş tahmin! Altın yıl sonunda o kadar olacak

Kırmızı et yemek artık hayal olacak! Kırmızı ete gelen zamlar nereye kadar devam edecek

PTT'den gençlere müjde! PTT KPSS şartsız 18-36 yaş arası en az 15 bin personel alımı yapacak! İşte detaylar...

Akaryakıt fiyatlarına indirim mi geliyor? Brent petrol can çekişiyor! Araç sahipleri acil göz atın

Garanti Bankası’nda 10 bin 278 lira maaş ile çalışmak mümkün! Yeni mezun olmanız yeterli! Bu fırsatı kaçırmayın

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön