28 / 04 / 2024

500 TL’lik banknot mu geliyor! AK Parti’den çok konuşulacak açıklama geldi!

500 TL’lik banknot mu geliyor! AK Parti’den çok konuşulacak açıklama geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Partili Cevdet Yılmaz, katıldığı canlı yayında "500 TL'lik banknot basılacak" iddialarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Önceliklerinin enflasyonu düşürmek olduğunu belirten Yılmaz, 2-3 yıllık hedeflerinde enflasyonu tek haneye düşürmek olduğunu söyledi



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Partili Cevdet Yılmaz, "Ülkemiz kalkınmakta olan bir ülke. Gelişmiş ülke olma iddiası ortaya koymuş bir ülke. Burada bir eşiğe gelmiş noktadayız. Ülkemiz yirmi senelik süreçte alt orta gelir grubundan üst orta gelir grubuna yükseldi” dedi.

Yılmaz, şöyle konuştu:

ENFLASYON SEBEBİ İLE YENİ BANKNOTLAR BASILIR MI?

“Faiz bakımından makro, mikro, rekabet hukukuna varana kadar bütüncül hareket etmemiz lazım. Rekabet hukukunun, tüketiciyi koruma hukukunun tüm dünyada olduğu gibi uygulanması gerekiyor. Gıdada konutta arzı artırmak gerekirken, daha çok yatırımla arz talep dengesini sağlanmamız gerekiyor. Önümüzdeki süreçte bunları aşama aşama hayata geçirip, arzı ve verimliliği artırarak kalıcı şekilde fiyatları düşüreceğiz.

Denge içinde orta vadeli perspektifle enflasyon probleminden çıkacağız. Bir yandan Türkiye'nin istihdam problemi var. Türkiye, üç senede altı milyon civarında atılım yaptı ve 32 milyona çıktı. 6 milyon daha eklenerek 38 milyona yükseltmek istiyoruz. Bunu yapamazsak sosyal güvenlik sistemi de zora girecek. Genç nüfus var. Gençlere iş bulmamız gerekiyor ve her haneye bir istihdam politikamız da çok önemli."

İşte detaylar...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön