10 / 05 / 2024

500 TL’lik banknot mu geliyor! AK Parti’den çok konuşulacak açıklama geldi!

500 TL’lik banknot mu geliyor! AK Parti’den çok konuşulacak açıklama geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Partili Cevdet Yılmaz, katıldığı canlı yayında "500 TL'lik banknot basılacak" iddialarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Önceliklerinin enflasyonu düşürmek olduğunu belirten Yılmaz, 2-3 yıllık hedeflerinde enflasyonu tek haneye düşürmek olduğunu söyledi



"500 LİRALIK BANKNOTLARA TÜRKİYE'NİN İHTİYACI YOK"

"Önümüzdeki süreçte asıl önceliğimiz enflasyonu düşürmek. 2-3 senede tek haneye ulaşmak. Bugünkü enflasyonla spekülasyon yapılıyor. Fakat seçimden sonra belirsizliğin azaldığı ortamda enflasyon inecektir. 500 liralık banknotlara Türkiye'nin ihtiyacı bulunmuyor. Serbest Döviz Kuru rejimine sahibiz. Bundan vazgeçme planımız yok, dövizde arz ve talep fiyatı belirler. Dönemsel hareketlenmeler her zaman yaşanabiliyor. Dövizin arzı ve talebi geleceği yeri belli eder. Cari açığı düşürme perspektifi olan ülkemiz 100 milyar lira turizm, 400 milyar lira ihracat amaçlıyor. Türkiye 1,5 trilyon dolarlık ekonomiyi amaçlıyor. Döviz her zaman hareket edecektir. Aşağı yukarı gidip gelecektir. Temel olan reel döviz kurudur. Reel döviz kurunun istikrarlı seyir izleyeceğini tahmin ediyorum. Ekonominin düşmanı belirsizliktir ve önümüzdeki dönemde belirsizlikler azalacak. Ekipler şekillenecek. İstikrarlı ve güvenli ortamda bu konular belirlenecektir.”

Bayram öncesi araç kiralama şirketleri başınıza bela olmasın! Aman dikkat!

Resmi tatillerde çalışanlar dikkat! Yargıtay’dan emsal niteliğinde karar! Kıdem tazminatı hesabı baştan sona değişiyor!

Memurun temmuz zammı bir bir hesaplandı! İşte temmuz zamlı maaş tablosu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön