11 / 09 / 2024

52 hidroelektrik santralı için 615 teklif yarışacak

52 hidroelektrik santralı için 615 teklif yarışacak

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB), özelleştirmeye çıkardığı 52 akarsu santralına(hidroelektrik santralı-HES) büyük talep çıktı



`İşletme hakkı verilmesi' yöntemi ile özelleştirilecek olan akarsu santralları için 850'nin üzerinde yerli ve yabancı şirket şartname alırken, bunlardan 615 tanesi teklif sundu. 
Teklifler 19 grup için

ÖİB'in 19 gruba ayırarak ihaleye çıkardığı 52 akarsu santrallarına sadece tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabildi. Gerçek kişiler ise ortak girişim grubu üyesi olarak teklif sundu. Bu 19 grubun her biri için tek teklif yapılabildi. Yani belirlenen grup içinde yer alan santraller için ayrı ayrı teklif verilmesi mümkün olmadı. Verilen tekliflerde de herhangi bir şartı içeremeyeceği önceden belirtilmişti.

Özelliştirilecek 52 santralın 19 ayrı gruba ayrılmasındaki amaç ise, bir yandan daha küçük ölçekteki yatırımcıların, diğer yandan da tesislerin bulunduğu bölgelerdeki yerel yatırımcıların ihaleye katılımı sağlanması oldu. 

Bu 19 gruptan en büyük ilgiyi ise Kayadibi grubu gördü. Bu santrala 61 teklif gelirken, Bünyan, Çamardı, Pınarbaşı, Sızır grubu 57 teklif, Bayburt, Çemişgezek, Girlevik grubu da 54 teklif aldı.

Pazarlıklar başlayacak

Teklif verme süresinin 19 Şubat'ta sona erdiği akarsu santralları için, bundan sonraki aşamada ihaleler görüşmeler ve pazarlık usulüyle devam edecek. İhale Komisyonu'nca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma şekliyle sonuçlandırılabilecek.
Hürriyet

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

52 HES için 615 teklif geldi

EÜAŞ'ın 52 hidroelektrik santrali için toplam 615 teklif geldi

ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı'nın 19 gruba ayırarak satışa çıkardığı EÜAŞ'ın 52 hidroelektrik santrali için toplam 615 teklif geldi. Rekor sayıdaki teklifler arasında 88 teklif alan Kayaköy lider oldu

ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) 19 gruba ayırarak özelleştireceği Elektrik Üretim A.Ş.'nin (EÜAŞ) 52 hidroelektrik santraline rekor başvuru aldı. 52 santral için toplam 615 teklif verilirken, 88 başvuruyla Kayaköy en çok teklif alırken, bunu 61 başvuruyla Kayadibi izledi.

ÖİB, EÜAŞ'ye ait büyüklükleri 1 Megawatt'tan (MW) 60 MW'a kadar ulaşan büyüklüklerde 52 hidroelektrik santralini (HES) 'işletme hakkı verilmesi' yöntemiyle özelleştirecek. İhaleye teklif verme süresi 19 Şubat'ta sona ererken ÖİB'den yapılan açıklamada, 19 gruba ayrılan 52 adet EÜAŞ hidroelektrik santrali özelleştirme ihalelerine katılmak üzere toplam 615 teklif geldiği belirtildi. Bundan sonraki aşamada, görüşmeler yapılacak ve pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla açık artırmayla ihaleler sonuçlandırılacak.

EN ÇOK İLGİYİ KAYAKÖY GÖRDÜ

GRUP TEKLİF SAYISI

- İznik-Dereköy, İnegöl-Cerrah, M.Kemalpaşa-Suuçtu 22

- Haraklı-Hendek, Pazarköy-Akyazı, Bozüyük 9

- Kayaköy 88

- Kovada I, Kovada II 15

- Turunçova-Finike 12

- Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke, Zeynel 29

- Bozkır, Ermenek, Göksu 54

- Dere, İvriz 27

- Kayadibi 61

- Bünyan, Çamardı, Pınarbaşı, Sızır 75

- Değirmendere, Karaçay, Kuzuculu 20

l Koyulhisar, Ladik-Büyükkızoğlu 15

- Besni, Derme, Erkenek, Kernek 22

- Bayburt, Çemişgezek, Girlevik 54

- Esendal, Işıklar (Visera) 30

- Çağ Çağ, Otluca, Uludere 26

- Adilcevaz, Ahlat, Malazgirt, Varto-Sönmez 9

- Engil, Erciş, Hoşap-Zeyne, Koçköprü 25

- Arpaçay-Telek, Kiti 40

TOPLAM 615
Vatan;


52 hidroelektrik santralına 615 teklif

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 19 gruba ayırarak satışa çıkardığı elektrik üreten 52 baraja 615 teklif geldi.

Elektrik Üretim AŞ'nin (EÜAŞ) bünyesindeki barajlardan en çok sayıda talebi 88 adetle Kayaköy gördü. Bünyan, Çamardı, Pınarbaşı, Sızır barajları için 75, Kayadibi için 61, Bayburt, Çemişgezek, Girlevik ile Bozkır, Ermenek, Göksu için 54'er, Arpaçay-Telek, Kiti için de 40 teklif geldi.
Zaman


Geri Dön