16 / 05 / 2024

5G, bir başka bahara mı kaldı? GSM devinin CEO’sundan çarpıcı açıklamalar!

5G, bir başka bahara mı kaldı? GSM devinin CEO’sundan çarpıcı açıklamalar!

Uzun süredir “geldi, gelecek” haberleriyle gündemde yer alan ve tıpkı mobil telefonlar gibi yaşamlarımızda ve iş yapış şekillerinde ufak çaplı devrim yaratması beklenen 5G Teknolojisi ne zaman gelecek? 5G neleri değiştirecek? Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, 5G’nin neden önemli olduğunu ve etki



2023 yılında dijital alanda  ve mobil altyapı yatırımlarının hız kesmeyeceğini kaydeden Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy,  Vodafone şebekesinin tamamına yakınını 4G hizmeti sunduğunu, 25 bini aşkın baz istasyonları bulunduğunu vurguladı. İnsanların mobilitesi arttıkça data trafiğinin de artacağı öngörüsünde bulunan Aksoy, pandeminin bu süreci daha da hızlandırdığını söyledi.

 5G, bir başka bahara mı kaldı? GSM devinin CEO’sundan çarpıcı açıklamalar!

DÜNYADA UZUN SÜREDİR BEKLENEN TEKNOLOJİ

Milliyet Gazetesi Yazarı Şükrü Andaç’a konuşan Engin Aksoy, Türkiye’de ve dünyada uzun süredir beklenen 5G’nin, telekom sektörünün önemli gündemlerinden biri olduğunu ifade etti. Birkaç yıldır konuşulan ve ne zaman geleceğine yönelik tahminlerde bulunan 5G projesinin 2023 yılında hayatlarımıza gireceğine yönelik açıklamaların şu an askıya alınmış gibi göründüğünü belirten Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, “Yani 2023 yılında lansman ihtimalinin biraz azaldığını görüyoruz” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön