18 / 07 / 2024

Abalı Kayak Merkezi açılışa hazırlanıyor

Abalı Kayak Merkezi açılışa hazırlanıyor

Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan ve ocak ayının son haftasında açılması planlanan Abalı Kayak Merkezinde
çalışmalar devam ediyor




Van'da kış turizmini canlandırmak ve kayak sporuna başarılı sporcular kazandırmak amacıyla kent merkezine 40 kilometre uzaklıkta, Gevaş ilçesindeki Artos Dağı eteklerine kurulan Abalı Kayak Merkezinde, kasım ayında başlayan çalışmalarda sona gelindi.

Van Valiliği ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladığı proje kapsamında 1 milyon 350 bin TL harcanarak yaptırılan kayak merkezinde bin 50 metre uzunluğundaki teleski kurulum çalışmalarının tamamlandığını belirten müteahhit Ali İhsan Yavuz, projede yer alan kafeterya, kayak kiralama odaları ve snowtrackların bırakılacağı binanın yapımının ise devam ettiğini belirtti.

Çalışmaların bir hafta içerisinde tamamlanarak açılışa yetiştirileceğini vurgulayan Yavuz, "Yaklaşık üç ay önce başladığımız çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kayak merkezini Vanlıların hizmetine sunmak için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

Yavuz, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği kent merkezinde halen kar yağmaması nedeniyle kayak merkezinde kar bulunmadığını ifade ederek, açılış tarihine kadar kar yağmasını ümit ettiklerini belirtti.
AA


Geri Dön