29 / 04 / 2024

ABD Merkez Bankası'ndan dikkat çeken kripto para yorumu!

ABD Merkez Bankası'ndan dikkat çeken kripto para yorumu!

ABD Merkez Bankası Fed'in Mineapolis Başkanı Neel Kashkari kripto paralara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kuzeybatı Pasifik Bölgesel Ekonomi Yıllık Zirvesi’nde açıklamalar yapan Kashkari, kripto piyasasının yüzde 95’ini dolandırıcılık, gürültü ve kafa karışıklığı şeklinde belirtti.



ABD Merkez Bankası Fed'in Mineapolis Başkanı Neel Kashkari kripto paralara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; ABD Merkez Bankası (Fed) Minneapolis Başkanı Neel Kashkari dün gerçekleştirdiği açıklamada, “Beş veya altı yıl önce kripto ve bitcoin konusunda daha iyimserdim ancak şuan gördüğüm kadarıyla, bu piyasanın yüzde 95 dolandırıcılık, gürültü ve kafa karışıklığı” diye konuştu.

Kuzeybatı Pasifik Bölgesel Ekonomi Yıllık Zirvesi’nde açıklamalar yapan Kashkari, kripto piyasasının yüzde 95’ini dolandırıcılık, gürültü ve kafa karışıklığı şeklinde belirtti. Bazı para birimlerini ponzi sistemine benzeten Kashkari kripto varlıklar için, “Yasadışı faaliyetlerin fonlanması dışında herhangi bir kullanımlarını görmedim” açıklamasını yaptı.

ABD Merkez Bankası ndan dikkat çeken kripto para yorumu!

“Senin kendi Bitcoin’ini yaratmaman ya da benim kendi Bitcoin’imi yaratmamam için hiçbir engel yok. Ben buna Neelcoin diyeceğim” sözleri ile kripto para teknolojisini değerlendiren Kashkari, “Yaratılmış bu çöp paralardan binlercesi var” dedi. “Bazıları tam bir dolandırıcılık, Ponzi planları. İnsanları para yatırmaları için kandırıyorlar ve ardından kurucular onları soyuyor” dedi. 

Bazı Fed yetkilileri ise Kashkari’nin tersine dijital varlıklarla ilgili daha olumlu değerlendirmeler yaptı. Fed Başkan Yardımcısı Randal Quarles, Haziran'da ABD’nin sabit coinlere “evet” demenin yollarının bulması gerektiğine dikkat çekti.

ABD Merkez Bankası ndan dikkat çeken kripto para yorumu!

EKONOMİNİN PATRONLARI DİJİTAL VARLIKLARA İLGİLİ

ABD’li ekonomi yöneticileri kripto paralara düzenlemeye çalışırken dijital varlıklara yönelik ilgilerini de gizlemiyor. Kripto paralara güvenlik, vergilendirme gibi endişeler sebebiyle mesafeli olsalar da sabitkoin ve dijital para birimi gibi konulara olan ilgilerini de belirtiyor. 

Fed Başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği bir açıklamada sabitkoinlerin finansal sistemin önemli bir parçası olabilmesi amacıyla daha fazla düzenlemeye ihtiyaç bulunduğunu ifade etmiş, kripto paralardansa sabitkoinlerin daha fazla ilgi çekebileceğine dikkat çekmişti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen de konuya ilişkin “Düzenleyicileri bir araya getirmek, kullanıcılar, piyasalar veya finansal sistem için oluşturabilecekleri riskleri azaltırken, sabitkoin potansiyel faydalarını değerlendirmemizi sağlayacak.” açıklamasında bulundu. 

Ayrıca devletlerin kripto para piyasasına ilişkin düzenleme adımları da kripto paraların devletler tarafından kabul edilen varlıklar olmasının işareti şeklinde nitelendiriliyor. ABD Senatosu’nda geçen hafta kabul edilen altyapı paketine göre, kripto paralarla işlem yapıp komisyon kazanan kişi ve kuruluşlar menkul kıymet piyasasında işlem gerçekleştiren herhangi bir kişi veya kuruluşla aynı kurallara tabi tutulacak. Bu şekilde kripto para kazançlarında vergi gelirleri de daha kolay hesaplanabilecek.

ABD Merkez Bankası ndan dikkat çeken kripto para yorumu!

PİYASADA SON DURUM

Kripto para piyasasında ise son günlerde görülen artış trendi bugün durdu. Gün içinde 44 bin 250 dolara altına kadar süşen Bitcoin, şu sıralarda 45 bin doların seviyesinin üzerinde. Bitcoin fiyatı bir ay öncesine göre yüzde 40 ve sene başına göre yüzde 54 fazla. Ethereum ise 3 bin dolar seviyesine kadar düştü.

Bitcoin, bu sene tarihinin en büyük dalgalanmalarını gördü. 2021'e 29 bin dolardan başlayan Bitcoin 13 Nisan tarihinde 64 bin 863 dolarla tarihi zirvesini görmüş fakat bu zirve sonrasında satışlar gelmeye başlamıştı.

Bitcoin 50 bin dolara ulaşır mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön