27 / 04 / 2024

ABD TÜFE rakamları kripto paralara pozitif yansıdı!

ABD TÜFE rakamları kripto paralara pozitif yansıdı!

Bir süredir küresel piyasalardan ayrışan kripto paralar, ABD’de açıklanan tüketici enflasyon verisinden sonra toparlandı. 



Bir süredir küresel piyasalardan ayrışan kripto paralar, ABD’de açıklanan tüketici enflasyon verisinden sonra toparlandı. Açıklanan rakamlara göre, enflasyon verisinin açıklanmasından sonra Bitcoin 22 bin 300 dolar seviyelerine kadar çıktı, bugün ise güne 21 bin 150 dolar seviyesinden başladı.

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak piyasanın son 24 saatini değerlendirerek önemli açıklamalar yaptı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, kripto paralar ABD enflasyonu sonrasında toparlandı. Bir süredir SEC'in açtığı soruşturma ve yasaklamalar ile yaşadığı mini ralliyi sona erdiren ve küresel piyasalardan ayrışan kripto para piyasası, dün ABD'den gelen tüketici enflasyonu verilerinden sonra dalgalandı. 

ABD TÜFE rakamları kripto paralara pozitif yansıdı!

Aktarılan detaylara göre, ABD'de enflasyon düşmeye devam ediyor. Her ne kadar enflasyon yüzde 6,2’lik beklentiye karşılık yüzde 6,4 ile bir miktar yüksek gelse de yıllık enflasyondaki düşüş serisinin Haziran'dasn bu yana devam etmesi piyasaları da rahatlattı. İlk aşamada kısmi gerileyen ve 21 bin 500 dolar seviyelerine kadar ulaşan Bitcoin, daha sonra toparlandı ve 22 bin 300 dolar seviyelerine kadar çıktı. Yine aktarılan detaylara göre, sabah saatlerinde Bitcoin 21 bin 150 dolardan işlem görürken Ethereum 1.550 dolardan alıcı buluyor. Yine aktarılan detaylara göre, bitcoin dominansı 43,5 iken Ethereum dominansı 19,3 düzeyinde. Son zamanlarda gündemden düşmeyen Kripto para piyasasının toplam piyasa değeri ise 1 trilyon 30 milyar dolar ile düne göre 28 milyar dolar yukarıda.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön