03 / 05 / 2024

ABD yönetiminden Ukrayna'ya 625 milyon dolarlık yeni güvenlik yardımı!

ABD yönetiminden Ukrayna'ya 625 milyon dolarlık yeni güvenlik yardımı!

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna'ya 625 milyon dolarlık yeni bir güvenlik yardımı yapacağını duyurdu.



Ukrayna limanlarından taşınan tahıl miktarı 6 milyon tonu geçti

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 22 Temmuz 2022'de İstanbul, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" imzaladı.

İlk gemi, İstanbul'daki Ortak Koordinasyon Merkezi'nin 27 Temmuz'da faaliyete geçmesinin ardından 1 Ağustos 2022'de Ukrayna'nın Odessa limanından transfer edildi.

Bugüne kadar 260 gemi Ukrayna limanlarından ayrıldı ve 6 milyon tondan fazla tahıl taşıdı.

Mısır, buğday, ayçiçeği küspesi, ayçiçek yağı, şeker pancarı, soya fasulyesi, bezelye, arpa gibi gıda maddeleri tekne ile taşınmaktadır.

Tahıl koridoru nedir?

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya saldırmasının ardından Ukrayna'nın Karadeniz limanlarına uğrayan birçok kargo gemisinin seferleri engellendi. Ukrayna'daki tahıl sevkiyatlarının kesintiye uğramasıyla küresel bir gıda krizi ortaya çıktı. Tahıl Koridoru Anlaşması, tahılı Karadeniz üzerinden dünya pazarlarına taşımak için adımlar attı.

Tahıl Koridoru çalışmasının ilk amacı, başta Odessa olmak üzere Ukrayna limanlarında mahsur kalan tahıl ve diğer gıda maddeleri yüklü gemilerin kara mayınları nedeniyle dünya pazarına açılmasını sağlamaktı.

Bu bağlamda yaklaşık 80 gemi olduğunu unutmayın. Alıcıları bekleyen 25 milyon ton tahılın, alıcıları bekleyen 25 milyon tonluk tahılın küresel pazarlara taşınması anlamına geldiğinden, bu gemilerin gezinmesine izin verecek koridorlar oluşturmak daha da önemli hale geliyor.

EYT bekleyenlere müjde! Bağ-Kur ve SSK prim farkı ortadan kalkacak!
Migros'tan flaş hamle! Elektrikli araçlara şarj hizmeti sunacak!
S&P açıkladı! Sterlin yerin dibinde şimdi de resesyon!
Okullarda ücretsiz kahvaltı dönemi!
Emeklinin 3 aylık zam oranı! SSK ve Bağ-Kur emeklileri çok sevinecek! İşte kuruş kuruş maaş listesi...

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön