06 / 05 / 2024

Okullarda ücretsiz kahvaltı dönemi!

Okullarda ücretsiz kahvaltı dönemi!

Hollanda'da düşük gelirli semtlerdeki 500 ilkokula ücretsiz kahvaltı dağıtılacağı, böylece artan gıda fiyatları nedeniyle çocukların okula aç gitmeyeceği açıklandı.



Hükümetin internet sitesinde yayınlanan bildiride, gıda fiyatlarındaki artış nedeniyle yoksul ailelerin çocuklarının okula aç gitmemesi için en kısa sürede ücretsiz kahvaltı dağıtılacağı belirtildi. 

Yoksulluk Politikası, Katılım ve Emeklilik Bakanlığı ile Temel Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan gençlik eğitim fonu için 5 milyon avroluk destekle yoksul bölgelerdeki 500 ilköğretim okuluna 4 ay süreyle kahvaltı dağıtılacağı belirlendi.

Okullarda ücretsiz kahvaltı dönemi!

Gıda fiyatlarındaki hızlı artışın etkisinin okullarda açıkça görüldüğü belirtilen açıklamada, bazı çocukların okula aç karnına  geldiği ve bunun da onların öğrenmelerini ve fiziksel gelişimlerini olumsuz etkilediği kaydedildi. 

Yoksulluk Politikası, Katılım ve Emeklilik Bakanı Carola Schouten, "Yoksul ailelerin çocuklarının yükselen enflasyonun kurbanı olmaması gerekir." şeklindeki sözlerine yer verilen açıklamada, İlköğretim Okulları Bakanı Dennis Wiersma'nın "Evlerinde sıkıntı çeken çocukların okullarda endişe duymadan eğitim görmesi için her şeyi yapmalıyız." ifadeleri aktarıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön