18 / 07 / 2024

ABD'de bankacılık sektörü endişeleri artırdı!

ABD'de bankacılık sektörü endişeleri artırdı!

PacWest Bank'ın stratejik seçenekleri değerlendirdiği ve potansiyel ortaklar ve yatırımcılarla görüşmelerde bulunduğunu duyurmasının ardından, bankanın hisselerindeki düşüş devam ederken, diğer bölgesel bankaların hisseleri de negatif yönde etkilendi.




Tennessee merkezli First Horizon'un hisseleri, Kanadalı TD Bank'ın banka ile birleşme anlaşmasından çekildiğini açıklamasının ardından yüzde 40'a yakın değer kaybetti. Phoenix merkezli Western Alliance Bank'ın hisseleri de yüzde 40'a yakın düşüş kaydetti. ABD'li diğer bölgesel bankaların hisseleri de değer kaybetti. Metropolitan Bank ve Citizens Financial'ın hisseleri yüzde 10'un, Comerica Bank'ın hisseleri yüzde 9'un, KeyCorp'un hisseleri yüzde 5'in ve Valley National Bank'ın hisseleri yüzde 4'ün üzerinde düştü.

ABD'de 2 ayda 3 banka iflas etti!

ABD'de son 2 ay içinde 3 bankanın iflası, bankacılık sektöründe endişeleri artırdı. İlk olarak mart ayının başında Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank iflas etti. Geçtiğimiz hafta First Republic Bank, açıkladığı ilk çeyrek bilançosunda mevduat kayıplarını ortaya koyarak hisselerinde keskin bir düşüş yaşadı. 

ABD Federal Mevduat Sigorta Fonu (FDIC), First Republic Bank'ın kapatıldığını ve JPMorgan Chase tarafından satın alınacağını duyurdu. Banka, faiz oranlarındaki keskin yükselişin ardından son 2 ayda iflas eden üçüncü banka oldu. Bu durum, diğer bölgesel bankaların hisselerini de olumsuz etkiledi.

Mark Zuckerberg da Elon Musk'ın izinden gidiyor: Facebook ve Instagram'da mavi tik ücretli olacak!
Türkiye'de satışa çıkan ilk teleskopik portre lensli akıllı telefon: Tecno Phantom X2 Pro!
Google Pixel Fold Tanıtımı: Katlanabilir Telefon Dünyasına Yeni Bir Soluk Geliyor!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön