05 / 05 / 2024

ABD'de ikinci el konut satışlarında 6 ayın en düşük seviyesi!

ABD'de ikinci el konut satışlarında 6 ayın en düşük seviyesi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Şubat 2022'de 6 ayın en düşük seviyesini gördü ve yüzde 7.2 geriledi. 



Açıklanan resmi rakamlarla bu dönemde beklenenden daha çok gerileyen ikinci el konut satışlarının yüzde 1 düşerek 6,1 milyon seviyesinde olması bekleniyordu.

Yine açıklanan resmi rakamlara göre;  Amerika Birleşik Devletleri'nde ikinci el konut satışları, Ocak 2022'de yüzde 6,6 yükselerek 6,49 milyon olmuştu.

Merakla beklenen verilere göre, ABD'de ikinci el konut satışları, Şubat 2022'de; 2021'in Şubat ayı ile kıyaslandığında yüzde 2,4 geriledi. Açıklanan veriler kapsamında, ülkede 2. el piyasasında medyan konut fiyatları, Şubat 2022'de senelik bazda yüzde 15 yükseldi ve 357 bin 300 dolar olarak belirlendi. 

ABD de ikinci el konut satışlarında 6 ayın en düşük seviyesi!

Yapılan açıklamada görüşleri bulunan NAR Başekonomisti Lawrence Yun, artan konut kredisi (mortgage) oranları ve fiyat yükselişleri sebebiyle ev satın alabilmenin büyük bir zorluk olduğunu dile getirdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; mortgage oranlarında yaşanan keskin yükseliş ve artan enflasyonun tüketicilerin tasarruflarında zararlara neden olduğunu dile getiren Yun, talebin düşmesi ve konut inşaatının yükselmesiyle arz iyileştikçe fiyatlardaki artış hızının da yavaşlayacağını öngördüğünü söyledi. 

ABD'de konut başlangıçları son 16 yılın zirvesinde!

ABD'de kira artışı beklentisi yüzde 10,1!


Geri Dön