03 / 05 / 2024

ABD'de işler ters gidiyor! IMF'den 2024 senaryosu

ABD'de işler ters gidiyor! IMF'den 2024 senaryosu

IMF, faiz oranlarının 2024'ün sonlarına kadar %5,25 ila %5,5 aralığında kalması gerektiğini söylüyor. Büyüme ve işgücü piyasasının kötüleşmesi bekleniyor. Enflasyon yumuşayacak, ancak daha uzun süre %2'nin üzerinde kalabilir. açıklamasını yaptı



Uluslararası  Para Fonu, istihdam piyasası yumuşamazsa ve para politikası uzun bir süre sıkı kalmazsa ABD ekonomisinin kalıcı enflasyon tehdidinden kaçamayacağını söylüyor. Cuma günü, ABD Ekonomik Analiz Bürosu (BEA), Haziran veya Temmuz aylarında  bir faiz artışı için piyasa beklentilerini güçlendiren, beklenenden daha sıcak bir fiyat tüketim harcaması (PCE) enflasyon okuması ortaya koydu. 

IMF Madde IV misyon bildirisinde, "Talebin gücü ve işgücü piyasası sonuçları, daha kalıcı enflasyona katkıda bulunan iki ucu keskin bir kılıçtır." IMF, çekirdek ve manşet PCE enflasyonunun 2023 ve 2024 boyunca Fed'in %2'lik hedefinin üzerinde kalmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Enflasyonu etkili bir şekilde hedefe döndürmek için Fon, federal fon oranının 2024'ün sonlarına kadar %5,25 ila %5,5 aralığında kalması gerektiğini tahmin ediyor.

ABD de işler ters gidiyor! IMF den 2024 senaryosu 

IMF'nin IV. Maddesi, üye ülkelerin ekonomik ve mali performansının tekrar eden bir sağlık kontrolünü temsil eder ve resmi bir personel ziyareti veya misyonu tarafından gerçekleştirilir.

IMF, ABD Ekonomisi İçin Daha Büyük Riskler Görüyor

ABD'de işler ters gidiyor! IMF'den 2024 senaryosu


Geri Dön