13 / 05 / 2024

ABD'de konut fiyatları üst üste 4. aydır düşüyor!

ABD'de konut fiyatları üst üste 4. aydır düşüyor!

ABD konut fiyatları, yüksek borç verme oranları ve ekonomik kaygılar nedeniyle Ekim ayında düşmeye devam etti.



Konut fiyatlarındaki artışın önceki aylara kıyasla yavaşlamaya devam ettiğine işaret eden endeks, Eylül’de yıllık bazda yüzde 10,7'lik artış kaydetmişti.

Ulusal konut fiyat endeksi aylık bazda ise mevsim etkilerinden arındırılmış olarak yüzde 0,3 azaldı.

Endeksteki 20 kent arasında konut fiyatlarının en fazla yükseldiği kentler, yüzde 21 ile Miami, yüzde 20,5 ile Tampa ve yüzde 15 ile Charlotte oldu.

S&P DJI genel müdürü Craig Lazzara, ABD'de konut fiyatlarının Ekim ayında üst üste dördüncü aydır düştüğünü söyleyerek açıklamada bu görüşe yer verildiğini söyledi.

Lazzara, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını artırmaya devam ettiğini ve ipotek oranlarının, devam eden zorlu makroekonomik ortamı gerekçe göstererek konut fiyatları için "ters rüzgarlar" yaratmaya devam ettiğini söyledi. Beklentiler devam ettikçe konut fiyatlarının daha da düşebileceğini söyledi.

ABD`de yeni konut satışları 3 ayın zirvesinde!

ABD Ticaret Bakanlığı, kasım ayı yeni konut satış verilerini yayınladı.

Buna karşılık, ülkedeki yeni konut satışları Kasım ayında mevsimsellikten arındırılmış olarak aylık bazda yüzde 5,8 artarak 640 bin adede ulaştı.

Piyasa beklentileri, yeni ev satışlarının dönem boyunca  yüzde 4,7 düşerek 600 bine inmesi yönündeydi.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; üç ayın en yüksek seviyesine ulaşan yeni konut satışları, beklentilerin aksine Ekim'de yüzde 8,2 artarak 605 bin oldu. 

Yeni konut satışları, Kasım'da geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 15,3'lük azalış kaydetti.

Bu arada, geçen ay ABD'de satışa sunulan yeni evlerin medyan satış fiyatı yıllık yüzde 9,5 yükselerek 471 bin 200 dolara yükseldi.

Analistler, yüksek ev fiyatları ve ipotek faiz oranlarına rağmen yeni ev satışlarının beklenmedik şekilde arttığını söyledi.

Bitcoin madencileri ABD'de faaliyetlerini durdurdu!
470 TL’lik oyunlar ücretsiz oldu!
iPhone telefonlarda bu şekilde daha iyi fotoğraf çekebilirsiniz!

Geri Dön