05 / 05 / 2024

ABD'de konut satışları Haziran ayında beklenenin üzerinde düştü!

ABD'de konut satışları Haziran ayında beklenenin üzerinde düştü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD’de konut satışlarında beklenenin çok üzerinde bir düşüş yaşandı. İşte konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar...



ABD Ulusal Emlakçılar Birliği (National Association of Realtors - NAR) tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, mevcut konutları satın almak için imzalanan sözleşmelerin geçtiğimiz ay bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 19,8 azaldığı bildirildi.

Konu ile ilgili olarak açıklanan resmi detaylara göre, bekleyen konut satışları, Haziran'da Mayıs ayına göre yüzde 8,6 oranında düşüş gösterdi. Yine aktarılan detaylara göre, Dow Jones’un anketine katılım sağlayan ekonomistlerin, yüzde 1′lik bir düşüş öngördüğü belirtilmişti.

ABD de konut satışları Haziran ayında beklenenin üzerinde düştü!

Yine aktarılan detaylara göre, söz konusu veride en son rakam geçen ay yüzde 0,4’lük bir azalmaya işaret ediyordu.

CNNTürk'ün aktardığına göre, genel ekonomideki yüksek oranlar ve enflasyonun, alıcı duyarlılığını sert bir biçimde etkilediğini gösteren veri sonrası kuruluş, son tahminlerinde bu sene için toplam satışların yüzde 13 düşeceğini beklerken söz konusu satışların 2023 yılının başlarında artmaya başlamasını da bekliyor.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan NAR baş ekonomisti Lawrence Yun, ipotek oranlarının Temmuz ayında döngüsel bir yüksek seviyeye ulaşabileceğine ya da çok yakın olabileceğine dair göstergeler olduğuna değinerek, "Eğer öyleyse, bekleyen sözleşmeler de istikrar kazanmaya başlamalıdır.” dedi.

 

Dünyaca ünlü kriz kahininden korkutan uyarı: Bu sefer çok farklı

Bu haberi okumadan ne dolar ne euro alın! Dolar mı euro mu? Hangisi daha çok kazandıracak

Avrupa Merkez Bankası dolara karşı euronun gücünü artıracak 'bazukayı ateşledi' 11 yıl aradan sonra bir ilk

Faiz kararını açıklayan Merkez Bankası'ndan korkutan uyarı: Adım adım yaklaşıyor

ABD'de konut kiraları düşmeye başladı! İşte en pahalı ve en düşük konuta sahip eyaletler


Geri Dön