20 / 05 / 2024

ABD'de mortgage faizleri son 4 ayın en düşük seviyesine geriledi!

ABD'de mortgage faizleri son 4 ayın en düşük seviyesine geriledi!

ABD'de 30 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 6,19 ile 2022 yılının Eylül ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi



Mortgage oranları ile 10 yıllık tahvil faizi arasındaki farkın 2022 yılının başından bu yana anormal şekilde arttığına değinen Mortgage Bankalar Birliği Başkan Yardımcısı Joel Kan, söz konusu bu farkın daralmasının gelecek aylarda mortgage oranları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturmasının beklendiğini söyledi.

Verilen detaylara göre, ABD'de 30 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, 2022 yılının Ekim ayında yüzde 7'yi aşarak 21 yılın zirvesine çıkmıştı.

Yine verilen detaylara göre, ülkede, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yüksek enflasyona karşı agresif para politikası sıkılaşması konut piyasasını önemli ölçüde de zayıflatmıştı.

ABD de mortgage faizleri son 4 ayın en düşük seviyesine geriledi!

ABD'de konut fiyatları artış hızı yavaşlamayı sürdürüyor

S-P CoreLogic Case-Shiller tarafından yayımlanan 2022 yılının Kasım ayına ilişkin ulusal konut fiyat endeksi verilerine göre, ABD'de ulusal konut fiyat endeksi, geçen sene Kasım ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 7,7 artış göstermişti.

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre, konut fiyatlarındaki artışın önceki aylara kıyasla yavaşlamayı sürdürdüğüne işaret eden endeks, geçen yıl Ekim ayında yıllık bazda yüzde 9,2'lik artış göstermişti.

ABD'de konut fiyatları artış hızı yavaşlamaya devam ediyor!

Piyasaların gözü kulağı ABD’de! Fed faizleri ne kadar artıracak?

ABD Merkez bankası açıkladı! Daha yavaş artıyor


Geri Dön