04 / 05 / 2024

ABD'de mortgage faizleri son 7 ayın en yüksek seviyesinde!

ABD'de mortgage faizleri son 7 ayın en yüksek seviyesinde!

Açıklanan rakamlara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 6,69'dan yüzde 6,91'e çıktı, böylelikle de ABD'de mortgage faizleri son 7 ayın en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.



İşte Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan o veriler ve Mortgage Bankalar Birliği Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomisti Mike Fratantoni'nin konu ile ilgili değerlendirmeleri...

Aktarılan detaylara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 6,91 ile kasım ayının başından bu yana en yüksek seviyelere çıkarken, mortgage başvuruları düşüş göstermeyi sürdürdü.

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resmi verilere göre, mortgage başvuruları 26 Mayıs 2023 tarihi ile sona eren haftada bir önceki haftaya kıyasla yüzde 3,7 azaldı ve düşüşünü 3. haftaya da taşıdı.

ABD de mortgage faizleri son 7 ayın en yüksek seviyesinde!

Yine verilen detaylara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 6,69'dan yüzde 6,91'e çıktı ve böylelikle de 4 Kasım 2023 tarihi ile sona eren haftadan bu yana en yüksek seviyelere çıktı.

Aynı dönemde 15 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı da yüzde 5,15'ten yüzde 6,41'e çıktı.

Mortgage Bankalar Birliği Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomisti Mike Fratantoni, söz konusu veriler ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmesinde, enflasyonun hala çok yüksek olduğunu ve son ekonomik verilerin yatırımcıları ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yakın zamanda faiz oranlarını düşürmeyeceğine ikna etmeye başladığını kaydetti.

Mortgage Bankalar Birliği Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomisti Mike Fratantoni açıklamasında geçen hafta hem satın alma hem de yeniden finansman başvurularının yüksek mortgage faiz oranları sebebiyle azaldığını da bildirdi.

ABD'de konut fiyatları Mart'ta yüzde 0,7 arttı!

Ünlü banka tarih verdi! Dolar 26 TL olacak

Küresel piyasalar yön arıyor! Risk algısı güçleniyor! 


Geri Dön