16 / 05 / 2024

ABD'de tarım dışı istihdam Nisan ayında beklentilerin üzerinde attı!

ABD'de tarım dışı istihdam Nisan ayında beklentilerin üzerinde attı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'de tarım dışı istihdam bu yılın Nisan ayında 253 bin ile beklentilerin üzerinde artış gösterirken, yine açıklanan rakamlara göre, işsizlik oranı yüzde 3,4 ile tarihi düşük değerlerine yakın seyretti.




Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD Çalışma Bakanlığı, bu yılın Nisan ayına ilişkin istihdam raporunu resmen açıkladı.

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, ABD'de tarım harici sektörlerde istihdam bu yılın Nisan ayında 253 bin kişi arttı.

Ayrıca yine verilen detaylara göre, piyasa beklentilerinin üzerinde yükseliş gösteren tarım dışı istihdam verisinin, bu dönemde 180 bin kişi artması bekleniyordu.

Paylaşılan resmi rakamlara göre, bu yılın Nisan ayında istihdam, profesyonel ve iş hizmetleri, sağlık hizmetleri, eğlence ve ağırlama ile sosyal yardım alanlarında da artmaya devam etti.

Ayrıca tarım dışı istihdama ilişkin Mart 2023 verilerinde de revizyona gidildi. Söz konusu bu revizyonlara göre, Mart ayında tarım dışı istihdamdaki artış 236 binden 165 bine çekildi.

İşsizlik oranında düşüş

Yine paylaşılan detaylara göre, ülkede işsizlik oranı da bu yılın Nisan ayında 0,1 puan düşüşle yüzde 3,4'e gerilerken, tarihi düşük değerlerine de yakın seyretti. Ayrıca bu yılın Ocak ayında yine yüzde 3,4 olan işsizlik oranıyla, 50 seneyi aşkın sürenin en düşük seviyesi kaydedilmişti.

Piyasa beklentileri işsizlik oranının yüzde 3,6 şeklinde olması yönündeydi. İşsizlik oranı, Mart ayında da yüzde 3,5 şeklinde olmuştu.

Ayrıca ABD'deki işsiz sayısı 2023 yılının Nisan ayında 182 bin kişi azaldı ve 5 milyon 657 bine düştü. Söz konusu iş gücüne katılım oranı da bu dönemde değişmedi ve yüzde 62,6 oldu.

Haftalık ortalama çalışma saati de 34,4 ile sabit kalırken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dikkatle izlediği ortalama saatlik kazanç yüzde 0,5 arttı ve 33,36 dolara tırmandı.

Yine verilen bilgilere göre, piyasa beklentileri ise ortalama saatlik kazancın söz konusu dönemde yüzde 0,3 artması şeklindeydi.

Moody's ABD'nin borç limiti krizi için 3 farklı senaryo yayımladı!

2 ayda 3 bankanın iflas ettiği ABD'de bölgesel bankaların hisselerindeki düşüş devam ediyor!

Küresel piyasalar ABD`nin tarım dışı istihdam verilerine odaklandı!


Geri Dön