05 / 05 / 2024

ABD'nin omzundaki dolar yükü artık taşınmaz halde! Fatura ağır olacak

ABD'nin omzundaki dolar yükü artık taşınmaz halde! Fatura ağır olacak

Batı ülkeleri, ABD’nin enflasyonu düşürmek için izlediği agresif faiz politikasının ağır sonuçlarını masaya yatırdı. ABD'nin omzundaki dolar yükünün artık taşınmaz hale geldiği belirtildi.



GÜÇLÜ DOLAR=ZARAR

ABD Doları'nın sepetteki diğer para birimleri karşısındaki değerini ölçen dolar endeksi, son bir yılda yüzde 20’lik artışla 93,78 seviyesinden 112 seviyesine çıktı.

Doları bütün dünyada aşırı değerlenmesinin yanısıra ABD Merkez Bankası Fed’in yüzde 3-3,25 arasına yükselttiği faizle ilgili agresif politikayı sürdürmesi riskleri artırıyor.

 ABD nin omzundaki dolar yükü artık taşınmaz halde! Fatura ağır olacak

ABD'DE BORÇLAR 56 TRİLYONU GEÇTİ

ABD'nin toplam kamu borcu 31 trilyon 100 milyar dolar oldu. Kamu borcunun ABD milli gelirine oranı yüzde 150 seviyesinde seyrediyor.

Yenişafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; kamu borcunun yanı sıra ABD’de yaşayan bireylerin 14 trilyon dolar ve firmaların 10,5 trilyon dolarlık borcuyla birlikte ülkedeki toplam borç, 57 trilyon 600 milyar dolara yaklaşıyor.

32 yıl aradan sonra zirve geldi! 1990 yılından sonra bir ilk yaşanıyor! Dolar yen karşısında şaha kalktı

Kıyıda köşede doları olanlar hemen bakın! 4 saat sonra dolar bu kadar olacak

Dolar 12 gün sonra bu kadar olacak! Analistler peş peşe uyardı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön