25 / 07 / 2024

ABD'nin ticari ham petrol stokları 1 milyon 500 bin varil azaldı!

ABD'nin ticari ham petrol stokları 1 milyon 500 bin varil azaldı!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'nin ticari ham petrol stokları, geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık 1 milyon 500 bin varil azaldı




Benzin ve motorine çifte zam geliyor

Aktarılan son dakika detaylarına göre, akaryakıtta katma değer vergisi (KDV) oranı yüzde 18’den yüzde 20'ye çıkarıldı. Böylelikle dolar kurunda yaşanan yükseliş sebebiyle hızla artan akaryakıt fiyatlarına bir de çifte vergi zammı yapılacak. 

ABD nin ticari ham petrol stokları 1 milyon 500 bin varil azaldı!

2023'ün ilk altı ayında üretici enflasyonu yüzde 14,82 olarak açıklandı. 

Şu an litrede benzinde 2,5 lira, motorinde ise 2,06 TL maktu ÖTV alınıyor. Bu ÖTV'ye bir de yüzde 18 oranında KDV ekleniyor. 

Sözcü Gazetesi'ndeki habere göre; teklifin önümüzdeki günlerde yasalaşmasından sonra bir litre benzinde maktu ÖTV 2,9 TL2ye çıkacak. KDV de ilave edildiğinde de benzinde litre başına yaklaşık 43 kuruşluk zam yapılacak. Motorin fiyatlarına da 37 kuruş zam gelebilecek. 

Benzin ve motorine çifte zam kapıda! Akaryakıtta ÖTV ve KDV depremi! 

Ekonomistler: KDV artışının etkisi 30 milyar TL!

TÜİK mayıs 2023 dış ticaret endekslerini açıkladı! İhracat birim endeksi yüzde 1.2 azaldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön