29 / 04 / 2024

Ekonomistler: KDV artışının etkisi 30 milyar TL!

Ekonomistler: KDV artışının etkisi 30 milyar TL!

Ekonomistler, bugün açıklanan Katma değer vergisi (KDV) artışının etkisinin 30 milyar TL civarında olduğunu belirttiler.



Ekonomistler kurumlar vergisinde gerçekleştirilen artışın 100 milyar liranın üzerinde, MTV'nin ise yaklaşık 40 milyar lira bütçe geliri yaratacağını hesaplayarak, bugün belli olan Katma değer vergisi (KDV) artışının etkisinin 30 milyar lira civarında olduğunu kaydettiler.

Ekonomistler: KDV artışının etkisi 30 milyar TL!

Gelir yaratıcı önlemler doğrultusunda ikinci bir bizi düzenleme ile vergi ve harçlar yükseltildi. Başta KDV'ye getirilen iki puanlık zam olmak üzere çeşitli vergilerde de yükselişler yapılırken, harçlar da yüzde 50 arttırıldı.

İşte konuya ilişkin ekonomistlerin değerlendirmeleri...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön