04 / 05 / 2024

Adana da artık turlarla turist çekecek!

Adana da artık turlarla turist çekecek!

TÜRSAB Adana Bölgesel Yürütme Kurulu'nun girişimleriyle Türkiye nin 7 bölgesine turist gönderen ancak hiç tur almayan tek bölgesi olan Adana , GAP ve Klikya (Adana Mersin Hatay Osmaniye) adı altında turlarına dahil edildi.



Türkiye'nin en önemli tur firmaları Kurban Bayramından itibaren turlarına klikya (Çukurova) yı da dahil etti. Artık tur otobüsleri otobandan transit geçmeyecek. 

Adananın Türkiye'deki turizm potansiyelinden nasibi yeterince alamamasının önündeki çok önemli engellerden birisi ortadan kalktı. TÜRSAB  Adana  Bölgesel Yürütme Kurulu'nun girişimleriyle Adana, Türkiye'nin önemli firmaları tarafından GAP ve Klikya turlarına dahil edildi. 


Adananın bölge turlarına dahil edildiğinin müjdesini TÜRSAB Adana Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Murat Şirin verdi. Şirin, ancak, turizmde atılan önemli adımların sürekli ve kalıcı olması için Adana'nın vitrin düzenlenmesine ihtiyacı olduğunu söyledi. 

"Adana imajını yenilemeli" Türkiye'nin en önemli tur oparatörlcrinc turlarına Adana yı da dahil ettirme)! başardıklarını belirten Murat Şirin," Adana turizmi adına tarihi bir adını atıldı. Biz kapıyı açtık. 

Bu kapının sürekli açık kalması için Adananın vitrini niteliğindeki güzergahların mtxlernize edilmesi, çağdaş bir görüntüye kavuşturulması gerekiyor, "dedi. 


HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI 

Aynı zamanda Şirin Fark Otel in sahibi de olan TÜRSAB Adana Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Murat TÜRSAB Geı Başkanı Basını Ulusoy ile Türkiye genelinde gösteren Bölgesel Yüriitme Kumlunun üyelerini ve turizm temsilcisi acenteleri ve tur operatörlerini Adana'da konuk ettiklerini anımsattı. 


Turizmcileri, Adana r Aralarında Jolty Tur, Ets Tur, Anı tur, Pronto Tur, Baraaıda Tur gibi firmaların da bulunduğu 10*a yakın büyük firmayı bir araya getirerek Adana'da kongre toplantısı yaptıklarını, tur operatörlerine şehir içindeki tarihi yerleri, Adnan Menderes Bulvarı'm, Anavarza, Kozan, Misis, Yılankale, Yumurtalık ve Karataş'ı gezdirdiklerini anlatan Şirin şöyle devam etti:"Tur firmaları Klikya Turu' adı altmda yeni bir tur programı yazacaklar. Bu turun merkezi Adana olacak. Şimdiye kadar yapılmamış bir projeyi gerçekleştirdik. Bu Adana turizmi adına tarihi bir adımdır. Biz bir kapı açmış olduk. Ancak bu kapının agk kalması için herkes elini taşın altına koymalı. Belediyeler, mülki idareler, sivil toplum örgütleri üzerlerine düşeni yapmalı. 

TÜRSAB Adana Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Murat Şirin, Özellikle havaalanı, otogar gibi kente ilk ulaşım noktalarından, turistik değere sahip güzergahlara ulaşım Üzerindeki çirkin görüntüler ortadan kaldınlmalıdır. Bu güzergahlar, gelişmiş kentlerde gördüğümüz gibi, yeni peyzaj düzenlemeleri, modem kavşaklar, yapay şelaleler, kentin simgeleyen sanatçıların aHm koza, pamuk, portakal heykelleri ve modem sanat yapılarıyla donatılmalı. Kentin otantik yapısı, çağın ruhuna uygun modem yapı elemanlarıyla harmanlanarak kent estetiğini ön plana çıkartacak objelerle taçlandınlmalıdır." şeklinde konuştu. 


n bölgesini, tur programlarına aldırmaya ikna ettiklerini belirten Murat Şirin, "Bu Adananın turizm potansiyelinin değerlendirilmesi adına tarihi bir adımdır" diye konuştu. Murat Şirin, tur firmalarının "Klikya turu" adı altında yeni bir tur programı yazacaklarını. Mersin, Osmaniye ve I latayı da kapsayacak bu tur bölgesinin merkezinin ise Adana olacağını söyledi. 

Karnıyarık geçit kapatılmalı Şirin.artık oteller bölgesi olan şehrin kalbi niteliğindeki Müze kavşağı ile Ziyapaşa Bulvarı arasındaki üstü açık geçidin de kapatılması gerektiğini belirterek: "Burası kentin en prestijli otellerinin bulunduğu bölgedir. 


Alt geçitteki 4 şeritten 10 araç geçerken, üstteki karşılıklı birer şeritten 1(K) araç geçiyor. Bu zıtlık yukarıda trafiğin yoğunlaşmasına neden oluyor. Bu geçidin kapatılarak, yan yollardaki trafiğin rahatlatılması ve oluşacak refiijün şık bir peyzaj düzenlemesiyle ycşillendirilmesi, kent estetiğine katkı yapacaktır." dedi.Murat Şirin, Adana'da tarihi kent dokusuna sahip Ali Münif Caddesi kültür yolu ve Tepebağ çevresinin, Adnan Menderes Bulvarının. havaalanı, otogar güzergahının seyyar satıcılardan,işgallerden çirkin görüntülerden kurtarılması gerektiğini de ifade etti. 

Adana doğal turizm hazinelerine sahip Adana'nın turizmin tüm unsurlarını barındıran bir zenginliğe sahip olduğunu "Adana da olmayan turizm yok" diyerek açıklayan Murat Şirin; sözlerini şöyle sürdürdü: Son yılların rağbet gören turizm trendleri arasında bulunan Eko turizm kapsamında, 'kuş cenneti gözlemciliği' doğadeııiz,tarih ve kültür turizmi Karataş ve Yumurtalık ilçelerimiz bir hazinedir. Ancak sahillerin alt ve üst yapı eksikliklerinin imar düzenlenmesinin bir an önce giderilmesi gerekir. Karataş ve Yumurtalık ilçelerimizde kanalizasyon arıtma sisteminin dahi olmaması bu konudaki en büyük handikaptır.Geçtiğimiz günlerde Karataş ve yumurtalığa mavi bayrak vermek için kentimize gelen turizm bakanlığı yetkilileri bölgeye gitmeden arıtma olmadığını öğrendiklerinde su analizi bile almadan maalesef geri dönmüşlerdir. 


Karataş'taki Magarsus Antik Kentinin side deki Aspendos antik kentinden daha görkemli bir yapıya salıiptir.Kazı çalışmalarının biran önce hızlandırılması ve açılması, bölgeyi tam bir doğa deniz tarih ve kültür turizmi cennetine dönüştürecektir. 


Ayrıca ulaşımın otoban ya da çift yönlü yolla sağlanması gerekmektedir. Adana olarak 160 kilometre sahilimiz var. bu yolun otobanla devam etmesi gerekiyor, halkımızın turizm konusunda bilinçlendirilmesi gerekiyor Çünkü insan unsuru çok önemlidir. Ne kadar bina. tesis yaparsanız yapın sonuçta turizm hizmetindeki en büyük aktör. 


eğitimli insandır." Ortadoğu ve Anadolu nun merkez noktasında yer alan Adananın bu konumuyla Arap turistlerin de ilgi odağı olacağını belirten TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Murat Şirin. 8 bin yatak kapasitesine sahip otellerin şu an 2 bin yatağı ancak doldurabildiğini, talebin arttırılmaması halinde otelcilik sektörünün de sıkıntıya gireceğini vurguladı. 


"Adana maalesef Sanayisi, tarımıyla ekonomisiyle eski parlak günlerden çok uzakta kalmıştır. Bu açığımızı kurtarabilecek en büyük güç mevcut olan turizm potansiyelimizi en iyi şekilde değerlendirmekten geçer." Kültür Bakanının Adanalı olmasının bir fırsat olduğunu vurgulayıp, "Kültür Bakanımız Ömer Çelik'in Adanalı olması büyük bir şans. Bu şansı iyi değerlendirmeliyiz."dedi. 

Posta Çukurova Gap


Geri Dön