18 / 05 / 2024

Adana'da 3 bin 200 adet konutun teslimi için yıl sonu işaret edildi!

Adana'da 3 bin 200 adet konutun teslimi için yıl sonu işaret edildi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Adana'da inşası devam eden kalıcı konutların yıl sonuna kadar tamamlanıp depremzedelere teslim edilmesi planlanıyor.



DİĞER KONUTLARIN İHALESİ YAPILDI!

Vali Süleyman Elban, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen diğer şehirlerde olduğu gibi  Adana  ilinde de afet konutlarının yapımının devam ettiğini belirtti.

Sarıçam, Çukurova ve Ceyhan ilçelerinde konutların inşasının devam ettiğini söyleyen  Elban, şu an planlanan 3 bin 200 konuttan 1682'sinin inşaatının devam ettiğini, bunların üç merkezde, Buruk Mahallesi, Şambayadı Mahallesi ve Ceyhan ilçesinde yükseldiği bilgisini verdi.

3 bin 200'e tamamlanacak olan diğer konutların da ihalelerinin yapıldığını belirten Elban, hazırlıkların devam ettiğini muhtemelen birkaç hafta içerisinde onların da yapımına başlanacağını ifade etti.

Elban, Bu yıl sonu itibarıyla 3 bin 200 konutun teslimi hedeflendiğine vurgu yaparak ,"İnşallah vatandaşımız kış tam başlamadan yeni evlerine girerler diye planlıyoruz" diye açıkladı.

Elban, konutların TOKİ tarafından yapıldığına dikkat çekerek, TOKİ, bu 11 ildeki depremde hiç hasar görmeyen tünel kalıp binalarıyla aynı projede ve güvenlikte bunları yapıyor" dedi.

Kalıcı konutların teslim tarihine dair bilgi veren Elben, "Mağdur olan vatandaşlara, hak sahiplerine de bu yıl sonu itibarıyla teslim edilmesi planlanıyor" diye ekledi.

Adana da 3 bin 200 adet konutun teslimi için yıl sonu işaret edildi!

Öte yandan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay ilinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresince (TOKİ) Altınözü ilçesinde yükselen kalıcı konutlardan 4 blokun kaba inşaatı bitti.

İlçede, depremlerden sonra temeli atılan 364 konut yer alacak 20 bloktan 4'ünün kaba inşaatı tamamlandı.

Temelleri atılan diğer blokların da bazılarının kaba inşaatında sona gelindi.

Edirne'de 3 adet arsa satılıyor! Belediye tarihi resmen açıkladı! Arsa alacaklara müjde! 

Deprem bölgesindeki 11 ilde ortofoto haritaları devrede: Sınırları değişen mülkiyetlerin yeri belirleniyor! 


Geri Dön