11 / 05 / 2024

Adana'da depremzedeler için kurulan 514 konteynerde yaşam başladı!

Adana'da depremzedeler için kurulan 514 konteynerde yaşam başladı!

Adana'nın Çukurova ilçesinde kurulan, içinde lavabo, duş, mutfak, buzdolabı, ocak ve termosifonun yer aldığı 514 konteynerde yaşam başladı...



 

Vali Süleyman Elban, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamalarda depremlerde Adana'da 418 vatandaşın yaşamını yitirdiğini hatırlattı.

Şehirde toplamda 13 binanın yıkıldığını kaydeden Vali Süleyman Elban, daha sonra da riskli olduğu belirlenmiş olan toplamda 23 binanın kontrollü yıkımının gerçekleştirildiğini de dile getirdi.

Vali Süleyman Elban, yaptığı açıklamada daha sonra yürütülen çalışmalarda yaklaşık olarak 10 bin binanın hasarlı olduğunun tespit edildiğini kaydederek bağımsız bölüm sayısının 60 bini geçmesini beklediklerini belirtti.

Süleyman Elban açıklamasında, "Dolayısıyla bu süreçte vatandaşlarımız mağdur olmasın diye gerek çadır, gerek ise yurtlarımız, gerekse diğer şekilde kendilerinin barınmasıyla ilgili çalışmaları yürüttük." diyerek, "Ağırlıklı olarak hasar görmeyen spor salonlarında, fuar merkezlerinde, gençlik merkezlerinde, düğün salonlarında kendilerini barındırdık. En nihayetinde şu anda iki noktaya toplandı. Bir tanesi Kredi Yurtlar Kurumu, diğeri de konteyner kentlerimiz."

Adana da depremzedeler için kurulan 514 konteynerde yaşam başladı!

Talebe göre konteyner kent sayısı artırılacak

Vali Süleyman Elban, Adana'da iki konteyner kent çalışması olduğunu dile getirerek,  "Biri Şambayadı Mahallesi'ndeki konteyner kent. Burası kamu hariç, toplamda 514 konteynerde aile barınacak biçimde tamamlandı. Altyapıları bitti, geçen haftadan itibaren de ailelerin kabullerine başladık. Şu an yerleşen sayısı 122'ye ulaştı. Buraya her geçen gün yeni hak sahipleri geliyor ve onları da burada barındırmaya devam ediyoruz. Eğer burası beklediğimiz gibi gider ve dolarsa talep ve hak sahipliğiyle şartlar oluşursa Buruk Mahallesi'nde de 3 ayrı bölgede yer ayarladık. Bir tanesinin altyapısını büyük ölçüde tamamladık. Eğer konteyner kent talebi sürerse orada da yeni konteyner kent kurabileceğiz. Bu bölgelerde de 3 bin konteyner kurabiliriz." dedi.

Yerleştirmede önceliğin binası yıkılmış veya riskli olup kontrollü yıkılan ve ağır hasarlı binaların sahiplerinin olduğunu dile getiren Süleyman Elban, bunlar içerisinde de şehit ve gazi aileleri ile engellilerin önceliğinin bulunduğunu da sözlerine ekledi.
 

Hatay'da 67 iş yeri tamamlanarak depremzede esnafa teslim edildi!

Malatya Doğanşehir'de depremzedeler için yapılan kalıcı konutlar hızla yükseliyor!

Milli Emlak'tan 13 bin 500 TL'ye son dakika arazi fırsatı! Haziran 2023 ilanları tek tek yayımlandı!


Geri Dön