02 / 05 / 2024

Adana'nın merkez ilçesi Yüreğir 'kültür' başkenti oldu!

Adana'nın merkez ilçesi Yüreğir 'kültür' başkenti oldu!

YÜREĞİR'İN makus talihini değiştirmek için belediye olarak gece gündüz demeden çalıştıklarını söyleyen Başkan Mahmut Çelikcan, "Adana'nın merkez ilçesi Yüreğir'de yaşayanlar her şeyin en iyisine layık...



Kültür merkezi inşaatları ile çağ atlayan Yüreğir'de yaşayanlar, "Başkan Mahmut Çelikcan'ın başarılı çalışmaları ile ilçemizin çehresi değişti" dedi.



YÜREĞİR'İN makus talihini değiştirmek için belediye olarak gece gündüz demeden çalıştıklarını söyleyen Başkan Mahmut Çelikcan, "Adana'nın merkez ilçesi Yüreğir'de yaşayanlar her şeyin en iyisine layık. Kentsel dönüşüm, park, bahçe ve yol çalışmalarında aşama kaydettik. Özellikle ev kadınlarına, gençlere, çocuklara ve engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımız büyük takdir topluyor. Bu yönde hizmetlerimiz devam edecek" dedi. 


ENGELLİ ANAOKULU 



Engelli vatandaşları sosyal hayata kazandırmak ve evlerinden çıkmalarını sağlamak için Yavuzlar Mahallesi'nde yapılan Engelli Koordinasyon Merkezi'nin hizmete açıldığını belirten Başkan Çelikcan, "Özel olarak dizayn ettirdiğimiz iki aracımızla engelli vatandaşlarımızı merkeze taşıyor, onlar için kurslar açıyoruz" dedi. Çelikcan, ilk engelli anaokulunu da kendilerinin açacağını müjdeledi. 


HAYAT OKULU GİBİ 


Kazım Başer Parkı içerisinde inşaatına başlanan kültür merkezinin yapımının hızla devam ettiğini belirten Çelikcan, "4,5 yılda 11 adet kültür evi yaptık. Kültür evlerinde bugüne kadar 600 hobi, meslek ve eğitim kursu açıldı. Yaklaşık 30 bin insan mezun oldu. Kültür evleri adeta hayat okulu gibi oldu. İlçemize 11 adet taziye evi kazandırdık" diye konuştu. 


Sabah Güney


Geri Dön