06 / 05 / 2024

Adıma sosyal yardım var mı?

Adıma sosyal yardım var mı?

Aile destek ödemeleri vatandaşlar tarafından sorgulanmaktadır. Sosyal yardıma yönelik, en çok sorulan sorulardan biri de Adıma sosyal yardım var mı? oluyor. İşte merak ettiğiniz yanıtlar!



ADIMA SOSYAL YARDIM VAR MI?

Devlet üzerinden 1100 TL sosyal yardım parası sorgulama yapabilirsiniz. Öncelikle e-Devlet hesabınıza giriş yapmalısınız. Ardından arama butonu üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasına gelin ve "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" bölümüne geleceksiniz. Daha sonra da sorgulamak için butona tıklayın. Adınıza sosyal yardım var mı yok mu öğrenebilirsiniz.

SGK YARDIM PARASI ALABİLİRSİNİZ!

Sosyal Güvenlik Kurumundan ödemesi yapılacağına dair duyurusu geldi. SGK, hanelere yardım parası verileceği açıklandı.

SGK tarafından, doğum yapması durumunda sigortalı kadına ya da sigortalı olmayan eşinin doğum yapması gibi bir halde sigortalı erkeğe verilen emzirme ödeneği ile ailelere 316 lira destek alabilirsiniz.

SGK YARDIM PARASI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Sigortalılara emzirme ödeneğinin verilebilmesi öncelikle 4a’lı çalışan sigortalının adına doğumdan önceki bir yıl içerisinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması gerekmektedir.

Diğer şart ise eğer 4b’li çalışan sigortalı için de doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi yatırılmış ise ve Genel Sağlık Sigortası primi de içinde olmak üzere prim ve prime dair herhangi bir borcunun olmaması gerektiği belirtildi.

Diğer bir şart da doğumun canlı gerçekleşmiş olması. Emzirme ödeneğine hak kazanan ancak sigortalılığı sona eren kişilerin 300 gün içinde çocuğu doğmuş ise doğum tarihinden önceki 15 ay içinde sigortalı adına en az 120 gün prim ödenmesi gerekmektedir.

Emzirme ödeneğine hak kazanan sigortalıların ödeneklerini almaları için SGK’ya talep dilekçesi verme şartı 2014 yılında kaldırıldı. Emzirme ödeneği, sistemde görülen emzirme ödeneği raporuna bakılarak otomatik olarak ödeniyor.

TOKİ 3+1 peşinat ne kadar 2022?

TOGG satış fiyatı ne kadar?

Web tapu işlemleri nelerdir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön