23 / 12 / 2024

Adıyaman Üniversitesi yeni kampüs inşaatı devam ediyor!

Adıyaman Üniversitesi yeni kampüs inşaatı devam ediyor!

Adıyaman Üniversitesi kampus alanı içerisinde yer alan ve yapımı devam eden akademik, idari ve sosyal binaların inşaatları hızla yükselmeye devam ediyor...



Adıyaman Üniversitesi kampus alanı içerisinde yer alan ve yapımı devam eden akademik, idari ve sosyal binaların inşaatları hızla yükselmeye devam ediyor.

İnşaatlar konusunda açıklamalarda bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman Üniversitesi’nin her alanda trendi yükselen bir üniversite olduğunu ifade ederek kaliteli, standardı yüksek eğitim başta olmak üzere, bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda başarılı çalışmalara imza atarak tercihte ilk sıralarda yer alan bir üniversite olduğunu belirtti. Prof. Dr. Gönüllü, “Özellikle son yıllarda yaptığımız büyük yatırımlarla dikkat çeken Üniversitemiz, kampüs alanında devam eden inşaatlarla adeta dev bir şantiyeyi andırmaktadır. Geleceğin üniversitesini inşa etme adına girdiğimiz bu gayretin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı ve imrendirecek gelişmeler sağlayacağına olan inancımız tamdır. Bu inancı uyumlu bir şekilde çalıştığımız tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte taşıyoruz. Devam eden inşaatlarımızı yakından takip ediyor ve belirtilen tarihlerden önce bitirilmesi için çaba sarf ediyoruz. bugün itibariyle 11 inşaatımızı gezdik ve çalışmaları yerinde gördük. Çalışmalar son hızla devam ediyor. Bunlar daha bitmeden yeni çalışmalara gireceğiz ve üniversitemizi geleceğe emin adımlarla taşımanın haklı gururunu hep birlikte yaşayacağız. Göreve başladığımızda söylediğimiz çalışmaları gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Bu heyecan bizlere daha fazla gayret etme teşvikini vermektedir. Adıyaman’ımızın haklı olarak gurur duyduğu Adıyaman Üniversitesi yaptığı çalışma ve gösterdiği gelişmelerle ilgi ile takip edilen bir üniversite olmaya devam edecektir” dedi.

Gönüllü, şunları söyledi:

"Yapımı devam eden Mühendislik Fakültesi, teknik bilimler meslek yüksekokulu, yarı olimpik yüzme havuzu, enstitüler binası, eğitim fakültesi 2. binası, Adıyaman Evi, lojman, bağlantı köprüsü, minyaman ile yol ve alt yapı çalışmaları hızla devam ederken bir kısmı bitme noktasına geldi. Şu ana kadar yüzde 50’si tamamlanan Mühendislik Fakültesi binası gıda, çevre, makine, malzeme ve metalürji, inşaat ve elektrik elektronik mühendisliği gibi bölümlere hizmet verecek. Kapalı alanı 19 bin metre kare, zemin oturum alanı 5 bin 465 metrekare olan binada 16 adet derslik, 35 adet laboratuar, 5 adet seminer salonu, dekan odası, bölüm başkanı odaları ve akademisyenler için odalar yer alacak. Ayrıca 56 araç kapasiteli kapalı otoparkı bulunacak. Bina Ocak 2016 tarihine kadar tamamlanarak akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin hizmetine girecek. Mühendislik Fakültesi karşısında inşa edilen Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binası 14 bin 394 metre kare alana sahip olacak. Şu ana kadar yüzde 45’i tamamlanmış olan ve kaba inşaatı biterek iç duvarlarının imalatı büyük oranda bitmiş olan bina 38 derslik, 9 atölye, 10 laboratuar, 22 akademik personel odası ve 30 araçlık otoparktan oluşacak. Bina, Nisan 2014 tarihine kadar tamamlanarak hizmete girmiş olacak. Adıyaman’da düzenlenecek müsabakalarda kullanılabilecek yeterlilikte olan yarı olimpik yüzme havuzunun temeli 26 Haziran 2012’de atıldı. Şu ana kadar yüzde 80’i bitmiş olan binanın çevre düzenlemeleri ve iç imalatları devam etmekte olup kısa bir süre sonra hizmet girmesi planlanmakta.

Adıyaman Üniversitesi Merkezi Derslikler binasının hemen yanına inşa edilmekte olan enstitüler bina 3 Bin 536 metrekare kapalı alana sahip olacak. İçerisinde 2 derslik, 4 enstitü sekreteri odası, 4 öğrenci işleri, 4 enstitü müdürü, 4 özel kalem odası, 4 büro, 1 çok amaçlı salon, 1 toplantı odası, 1 okuma salonu olacak. Dışarıda ise 20 araçlık kapalı otoparkı bulunacak. Şu ana kadar yüzde 60’ı inşa edilen binanın Temmuz 2015 tarihine kadar tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor.

Eğitim Fakültesi ve Turizm Uygulama Oteli arasına inşa edilmeye başlanan Eğitim Fakültesi İkinci Binası 6 Bin 940 metrekare kapalı alana sahip olacak. Üç katlı olacak olan bina içerisinde 6 derslik, 9 sınıf-atölye, 4 küçük sınıf, 3 laboratuar, 2 okuma salonu, 1 drama salonu, 3 engelliler uygulama sınıfı, 2 bireysel ve grup psikolojik danışmanlık ve rehberlik odası ve 3 idari personel odası olacak. Çalışmaları devam eden ve yapımı yüzde 25 tamamlanan binanın en geç Kasım 2015 tarihinde bitirilerek hizmete girmesi hedefleniyor.

Zemin artı 1 kat olarak projelendirilen Adıyaman Evi inşaatı tamamlandığında bin 251 metrekare kapalı alanı olacak. İçerisinde 1 protokol salonu, 2 misafir salonu ve 1 mutfak yer alacak. Evin ön kısmında Adıyaman’ın eski evlerinde bulunan avluların bir örneği olacak.

Mimari yapıya oymalı eski tip kapılar, şömine, ahşap sedir, dökme demirden kapı tokmağı, cumba, su tulumbası gibi tarihi ve kültürel motiflerin işleneceği Adıyaman Evi’nin inşaatı yüzde 95 oranında tamamlandı. Çevre düzenlemesine ait kameriye, pergola, yürüyüş ve araç yollarının da tamamlanmasıyla önümüzdeki günlerde tamamlanacak.

Her geçen gün personel sayısı artan Adıyaman Üniversitesi, zemin katıyla beraber 9 katlı yeni bir lojman inşaatını da başlattı. İnşaatının yüzde 45’i tamamlanan ve 2+1 kapasiteli olacak olan lojmanda 18 daire bulunacak. Mevcut lojman binalarının yanına inşa edilen yeni lojman binası Haziran 2015 tarihine kadar tamamlanmış olacak.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Binası’nın bulunduğu kısım ile kampusu bir birbirine bağlayacak köprü araç trafiğine uygun olarak 2 şerit halinde inşa edilecek. Şu ana kadar yüzde 70 oranında yapımı tamamlanan köprü 7 metre genişliğinde ve 50 metre uzunluğunda olacak.

Ön gerilmeli kirişleri üzerine inşa edilecek köprünün yakın zamanda kirişleri yerine koyulacak. Nisan 2015’te bitmesi planlanan köprünün daha önce bitmesi hedefleniyor.

Adıyaman Evi yanında inşa edilen MİNYAMAN zamana karşı direnemeyip yok olmaya yüz tutan kültürel değerlerimizi simgesel olarak canlandıracak. MİNYAMAN’ın (Minyatür Adıyaman) içerisinde Çarşı görünümde karşılıklı dükkânların olduğu ve yerel dokunun hâkim olduğu bir sokak ile su değirmeni ve Çeşme yer alacak. Ayrıca sokağı siyah kesme taştan yapılacak olan MİNYAMAN (Minyatür Adıyaman) içerisindeki dükkânlarda unutulmaya yüz tutmuş bakırcı, kalaycı, dokumacı, kunduracı, semerci, ahşap doğramacı, bıçak bileyicisi ve terzi gibi meslekleri gelecek nesillere aktaracak. Adıyaman kültürünü gelecek nesillere aktaracak olan MİNYAMAN’ın (Minyatür Adıyaman) kaba inşaatı tüm hızıyla devam etmekte. Kanalizasyon işleri, drenaj, içme suyu, sulama suyu, yağmur suyu gibi hatlarını yenileyen ve yeni borular döşeyerek olası bir doğal afete çözüm üretip tedbir alan üniversite bu alt yapı çalışmaları sırasında 19 bin 224 metreküp kazı işlemi ve 15 bin 415 metreküp dolgu işlemi yapacak.

Ayrıca üniversitede sulama suyu için 3 bin 970 metre, içme suyu için 3 bin 423 metre, atık su için 3 bin 658 metre, yağmur suyu için 2 bin 493 metre, drenaj için bin 135 metre ile toplamda 14 bin 679 metre boru döşeyerek sulara yol gösterecek.

Yüzde 55’i tamamlanan ve 847 Bin 217 Türk Lirası ihale bedeli ile yapılan alt yapı çalışmalarının önümüzdeki aylarda hedefleniyor.

Adıyaman Üniversitesi kampüs alanı içerisinde devam eden yol çalışmalarının yüzde 30’u tamamlanarak hava şartlarının elverişli olduğu günlerde çalışmaları devam ediyor Altyapı ve aydınlatma işlerinin çoğunluğu tamamlanan çalışmaların dolgu altı malzemeleri serme ibitmiştirti. Kaldırım döşeme çalışmalarına kısa süre içerisinde başlanacak olup, ardından da asfaltlama işlemi tamamlanacak."


Milliyet


Geri Dön