06 / 05 / 2024

AFAD E-Devlet hak sahipliği başvurusu nedir, nasıl yapılır?

AFAD E-Devlet hak sahipliği başvurusu nedir, nasıl yapılır?

AFAD hak sahipliği başvurusunun detayları merakla sorgulanıyor. Peki, AFAD E-Devlet hak sahipliği başvurusu nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar...



AFAD hak sahipliği başvurusu, E-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Hak sahipliği başvurusu kapsamında güçlendirme kredisi, TOKİ tarafından inşa edilecek olan konutlarda hak sahibi olabilecek olan vatandaşlar, 30 Mayıs itibariyle başvurularını 2 ay süreyle gerçekleştirebilecek.

Geçtiğimiz haftalarda açılan ancak sistemsel sorunlar sebebiyle randımanlı çalışmayan hak sahipliği başvuru ekranı, iki ay süreyle açık olacak. 

İşte, E-Devlet hak sahipliği başvurusu hakkında merak edilen tüm ayrıntılar...

HAK SAHİPLİĞİ BAŞVURUSU NE KADAR DEVAM EDECEK?

Hürriyet'te yer alan detaylara göre, Hak Sahipliği çalışmaları hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasından sonra AFAD İl Müdürlüklerince belirlenen (30 Mayıs itibariyle) iki aylık (60 gün) kanuni süre içerisinde yapılmakta olup, başvuru tarihleri Valilik, Kaymakamlıklar ve İl AFAD tarafından afetzedelere çeşitli vesilelerle duyuruluyor.

Hak sahipliği başvuruları e-Devlet sitesinden yapılıyor.

HAK SAHİPLİĞİ BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Hak Sahipliği çalışmalarının sona ermesine müteakip, sonuçlar mahallinde askıya çıkarılmak, e-Devlet, Valilik ile İl AFAD web sitelerinde yayınlanmak suretiyle açıklanmaktadır.

2 ay süre içinde başvuruda bulunmak koşuluyla herhangi bir kanuni nedenle hak sahibi kabul edilmeyenler için 15 günlük bir itiraz hakkı tanınıyor.

HEM KONUT HEM İŞ YERİ İÇİN BAŞVURU OLUR MU?

Ağır hasarlı olan hem işyeri, hem konut  hem de varsa ahır için tek tek talepte bulunmak gerekmektedir.

EŞİNİN EVİ HASARSIZ OLANLAR HAK SAHİBİ OLACAK MI?

Eşinin üzerine bulunan hasarsız konut ile afetzedenin üzerinize olan konut aynı ilçede değil ise hak sahibi olunabiliyor. Fakat, eşinin üzerine olan hasarsız konut ile afetzedenin üzerinize olan ağır hasarlı konut aynı ilçede bulunuyor ise hak sahibi olunmuyor.

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Temmuzda asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte konuşulan rakamlar…

İnşaat demir fiyatlarına okkalı zam geldi! Fiyatlar resmen uçtu! 1 Haziran 2023 demir fiyat listesi


Geri Dön